Afbeelding
Foto:

Nationale Molendag bij De Windotter

zaterdag 11 mei 2024 11:00

51ste Nationale Molendag op 11 mei

Kom naar korenmolen De Windotter!

Op 11 en 12 mei 2023 is het weer Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Honderden traditionele wind- en watermolens door heel Nederland openen hun deuren om bezoekers te ontvangen, waaronder Korenmolen De Windotter in IJsselstein.

Molenaars en molengidsen staan overal klaar om bezoekers te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. 

De Windotter

Bij korenmolen De Windotter zijn op 11 mei pannenkoeken te proeven van het heerlijke pannenkoekenmeel van de molen. Ook worden er vanaf 11 uur elk uur rondleidingen in de molen georganiseerd. De laatste rondleiding start om 15 uur. Zien hoe het meel wordt gemalen? Bij voldoende wind kunnen de molenaars van de Windotter dat ook laten zien. En voor alle producten van de molen is de molenwinkel geopend. Hier zijn veel verschillende soorten bakmixen te krijgen, maar ook allerlei bakproducten.

Nieuwe broodmix

Op de Nationale Molendag wordt de nieuwe broodmix van de Windotter geïntroduceerd: de Grachtenbroodmix. Een heerlijke mix met onder andere pompoenpitten en maïs, voor een lekker stevig brood.