Logo zenderstreeknieuws.nl
  • Alles
  • (1)
    Overig
  • (1)
    Tentoonstelling

Muzikale vertelvoorstelling Wassende Water UITVERKOCHT!

zondag 25 juli 14:00 uur

Foto: onbekend

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de Herman de Man-maand (https://hermandeman.nl/).

Een oer-Hollandse, filmische vertelling door Gerda Hogendijk, vrij naar het boek van Herman de Man. Met muzikale begeleiding door Janet van Diest (accordeon)en Jean Marie Dosogne (piano).

Een verhaal dat zich afspeelt aan het begin van de vorige eeuw maar geenszins gedateerd is. De hoofdpersonen leven met vragen als “Hoe en waarmee haal ik het beste uit mijn leven?”, “Wat is liefde”, “Hoe sterk zijn familiebanden?” en “Waar ga je voor, het eigen belang of het grotere belang?”.

In de Lopikerwaard leeft rond 1900 de rijke boerenfamilie Beijen. Zoon Gieljan worstelt met de normen en tradities van de boerenstand. Hij gaat op zoek naar wat hem gelukkig maakt. Later in zijn leven wordt hij gevraagd als hoogheemraad en hij wordt de tweede vervanger van de dijkgraaf. Hij zet zich met hart en ziel in. Hij stijgt in aanzien. Maar op een duistere nacht stijgt ook het water….

Locatie: Dijkhuis, Lekdijk Oost 12, Jaarsveld (ingang aan de S.L. van Alterenlaan)

Datum: Zondag 25 juli 2021, twee voorstellingen

Aanvang eerste voorstelling: 14.00 uur

Aanvang tweede voorstelling: 15.45 uur

Duur voorstelling: 50 minuten

Reserveren: I.v.m. de corona-maatregelen kunnen wij maar een beperkt aantal personen per voorstelling ontvangen. Reservering is daarom noodzakelijk, bij voorkeur per email via dijkhuis@kunstencultuurlopik.nl of 06-5141 5143. Bij reserveringen van meerdere personen graag aangeven of u tot hetzelfde huishouden behoort, i.v.m. de coronamaatregelen. U ontvangt een bevestiging per e-mail van uw reservering.

Entree: € 5,00

Betaling: contant, op 25 juli bij de entree

Beide voorstellingen zijn uitverkocht!


deel deze activiteit

Locatie

Dijkhuis
Jaarsveld
Lekdijk Oost 12 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden