• Alles
  • (1)
    Fiets-Wandeltocht
  • (1)
    Tentoonstelling
  • (2)
    Cursus-Workshop

Boekpresentatie Lopikse schrijfster: 'Geluk bij een Ongeluk'

zaterdag 11 februari 16:00 t/m 18:00 uur

In de voormalige Plus-supermarkt aan het dorpsplein in Lopik wordt zaterdagmiddag 11 februari het boek 11 februari het boek 'Geluk bij een ongeluk' gepresenteerd, het schrijversdebuut van Wendy Brokers uit Lopik..

Geluk bij een Ongeluk vertelt het verhaal over Suus Versluis, een succesvolle dertiger die na een auto-ongeluk met een dwarslaesie in een rolstoel terechtkomt. In dit boek staat de ontluikende relatie van Suus met fysiotherapeut Jacco Reehorst centraal, met alle obstakels die nieuwe liefde en intimiteit beleven vanuit een rolstoel met zich mee brengt. Het is het eerste boek van een Nederlandse auteur waarin liefde, seksualiteit en intimiteit vanuit dit perspectief wordt belicht en - expliciet - wordt beschreven.

Voor haar debuut sprak Wendy Brokers met een aantal jonge vrouwen die vanwege een dwarslaesie aan een rolstoel gebonden zijn. Hun ervaringen verwerkte ze in het fictieve verhaal van Suus Versluis, waardoor het niet alleen een romantisch verhaal is, maar ook een herkenbaar verhaal dat gestoeld is op de ervaringen van 'echte vrouwen'. Daarmee is Geluk bij een Ongeluk niet exclusief bedoeld voor lezers met een handicap, al wordt de focus wel gelegd op deze doelgroep, juist omdat er voor hen in de literatuur weinig tot geen herkenbare hoofdpersonages zijn waarmee zij zich kunnen identificeren.

Tijdens de presentatie wordt het eerste exemplaar overhandigd aan Bibian Mentel, Paralympisch Snowboardkampioene en oprichtster van de Mentelity Foundation, die zich inzet om jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten te krijgen. Daarbij ligt de focus op extreme boardsports.

De boekpresentatie - in samenwerking met de ReadShop - begint om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

De bijeenkomst is openbaar en aanmelden is niet nodig. Het gebouw is rolstoelvriendelijk. Er is ook een invalidentoilet.

Het boek verschijnt bij Tinteling Romance, uitgever van erotische chicklits.

ISBN: 9789492507044

Richtprijs boek 17,95 euro; e-book (verschijnt binnenkort) 4,99 euro


deel deze activiteit

Locatie

Voormalige Plus-supermarkt
Benschop
Dorpsplein 

Meeste reacties

Het Oude Normaal 1 2/9

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden