• Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Evenement

IVN-excursie vogels

zondag 19 mei 18:30 uur

Foto:

'IVN excursie Vogels in de Zouweboezem 19 mei 2019'

IVN natuur educatie (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondagavond 19 mei 2019 een vogelexcursie in de Zouweboezem.

Onze bestemming is een waar vogelparadijs in de omgeving van Lexmond. In dit terrein van Zuid-Hollands Landschap broedt de grootste purperreigerkolonie van Nederland! Wij zullen ze ongetwijfeld kunnen bewonderen. Ook hopen wij rietgorzen, rietzangers en blauwborsten te gaan zien of horen. Bruine kiekendieven, waterral en snor staan ook op het menu, evenals de explosieve zang van de Cetti's zanger! Grutto's en kieviten zullen ons zeker niet ontgaan. De elegante en zeldzame zwarte sterns zitten al weer te broeden op de voor hen klaargelegde vlotjes. Al wandelend genieten wij wellicht van het geroep van de koekoek, die elk jaar weer terugkeert naar dit prachtige moerasgebied.

Voor deze IVN-excursie verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack's Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per auto 18:30 uur.

U kunt ook rechtstreeks naar de Zouweboezem gaan. Wij starten om 19.00 uur aan het einde van de Boezemweg, een zijweg van de Lekdijk .

Deelname aan de excursie is gratis. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Everdien Smeenk tel : 06 13582667


deel deze activiteit

Locatie

Jack's Grillhouse
IJsselstein
Parkhout 2, Nieuwegein