Waterschap herstelt oevers Hollandsche IJssel in IJsselstein

IJsselstein - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden herstelt een deel van de oevers langs de zuidkant van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ) in IJsselstein. Het gaat om het gedeelte ten noorden van caravanpark De Voormolen tot aan jachthaven Marnemoende.


Het werk start in de week van 31 augustus en duurt tot half november.


Aannemer Straver en Zn. uit IJsselstein voert de werkzaamheden uit. Vanaf een ponton op het water verwijdert de aannemer de oude beschoeiing. De houten planken onder water zijn nog van goede kwaliteit. Daarom worden ze hergebruikt. De planken worden schoongemaakt, het slechte deel wordt afgezaagd en de plank wordt op zijn kop weer terug geplaatst.


Een gedeelte van het Eendenkooipad, vanaf Camping De Voormolen tot aan de Meerlobrug, is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor wandelaars. Zij worden omgeleid via de Zuid-IJsseldijk. De omleiding is met borden aangeven. De recreatievaart kan het werk passeren, maar moet wel rekening houden met een wachttijd van ongeveer 15 minuten.


De aannemer werkt van 07:00 uur tot 17:00 uur. In deze periode kan het trillen van de damwand enig geluidshinder veroorzaken. Geprobeerd wordt de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer berichten