Logo zenderstreeknieuws.nl


Fieneke van den Brink en Robert Landsman (midden) overhandigen de cheque. FOTO: Lysette Verwegen
Fieneke van den Brink en Robert Landsman (midden) overhandigen de cheque. FOTO: Lysette Verwegen

Cheque voor scholing vrijwilligers hospice

IJsselstein - Het fonds Monuta Helpt heeft de aanvraag van de Vriendenstichting Hospice IJsselstein gehonoreerd om een bijdrage te leveren aan de scholing van vrijwilligers. Robert Landsman van Monuta overhandigde woensdag de cheque van 2.000 euro.

Na 15 jaar en de grote verbouwing van enkele jaren geleden is er in het hospice nog steeds van alles nodig. "Er blijven wensen om met aanpassingen aan de kamers het thuisgevoel voor de gasten nog verder te verbeteren", vertelt Ed Booms van de Vriendenstichting Hospice. Maar ook de scholing en het 'samen delen' voor de zestig vrijwilligers is belangrijk. "In de overdracht van diensten deel je praktische informatie, maar het is ook nodig om meer te delen: van handige tips tot ervaringen." Die scholing kost veel geld. "Maar het stelt ons wel in staat ons werk nog beter te doen", weet coördinator Alie Schouten.
Landsman – ambassadeur van het eerste uur voor het hospice – toont zich letterlijk een 'Vriend voor het leven' van de vriendenstichting. "Mooi om dat nu met een cheque te doen." Als lokale ondernemer van zijn uitvaartbedrijf gaf hij ook zelf voorlichting in het hospice. Waardevol volgens Schouten: "Voor ons is het belangrijk te weten wat er mogelijk is rond de uitvaart. En we willen zeker weten dat de uitvaartondernemer onze gasten – en de familie eromheen – net zo goed verzorgt als wij hebben gedaan.''

Reageer als eerste
Meer berichten