Verhalen in alle talen in de Bibliotheek IJsselstein

IJsselstein - Van 7 tot en met 13 september wordt de Week van Lezen en Schrijven gehouden, voorheen de Week van de Alfabetisering, waarin door heel het land aandacht wordt gevraagd voor de aanpak van laaggeletterdheid. De IJsselsteinse bibliotheek doet mee met verschillende activiteiten.


Zo staat vrijdag 4 september het Mama & Papa Café in het teken van andere talen. Van 10.00 tot 11.00 zijn de allerkleinsten tot 4 jaar welkom in de bibliotheek. Behalve in het Nederlands wordt ook voorgelezen in het Pools.
Op woensdag 8 september komen er nog meer talen aan bod. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt in de bibliotheek voorgelezen in het Russisch, Papiaments, Hindi, Arabisch, Engels en Nederlands. Daarna worden er taalspelletjes gedaan. Alle kinderen van 3 tot 6 jaar met hun ouders zijn welkom.
Voor beide activiteiten geldt: toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

In de Week van Lezen en Schrijven organiseert de bibliotheek als partner van Taalhuis Lekstroom bovendien een Brievenwasserette op donderdag 10 september. De Brievenwasserette is een workshop op uitnodiging waarin officiële brieven van organisaties met hulp van schrijfcoaches en taalleerders worden herschreven in begrijpelijke taal. Voor meer informatie over de Brievenwasserette kunt u contact opnemen met Joni Reiche: jonireiche@bibliotheeklekijssel.nl of tel. 06-13357302.

Meer berichten