<p>Op een stralende woensdag 2 september vierden Joke en Bert Vergeer hun gouden huwelijksdag, met een onverwacht bezoek van burgemeester Van Domburg. Coronaveilig uiteraard. (Foto: Lysette Verwegen)</p>

Op een stralende woensdag 2 september vierden Joke en Bert Vergeer hun gouden huwelijksdag, met een onverwacht bezoek van burgemeester Van Domburg. Coronaveilig uiteraard. (Foto: Lysette Verwegen)

(Foto: )

Gouden paar Vergeer samen gelukkig en verschillend

Bert en Joke Vergeer hebben verschillende interesses, maar dat maakt hen al 50 jaar een gouden paar. En dat werd woensdag gevierd, ook met bezoek van de burgemeester.

IJSSELSTEIN – Voor de bruid hoefde alle belangstelling eerst niet; voor de bruidegom wel. Zij weet nog wat voor weer het was op hun trouwdag; hij niet. “Maar ik weet wel hoe laat we trouwden; Joke niet.” Het paar is samen wel sportief: de bruidegom is veel bij VVIJ, is al 23 jaar scheidsrechter en wedstrijdsecretaris en na 40 jaar erelid bij badmintonclub Apollo. Joke is verslingerd aan linedance en fietsen.
Heel verschillend, maar samen zijn ze al 50 jaar gelukkig; vanaf het moment dat ze elkaar leerden kennen in een Goudse jeugdsociëteit tot de verhuizing naar IJsselstein 45 jaar geleden: “Dat was flink wennen, maar nu zouden we niet meer weg willen.” Bert werkte bijna 40 jaar bij Machinefabriek Amersfoort; de reden dat ze naar IJsselstein verhuisden.
Het paar kreeg twee dochters en vier kleinkinderen. Waar ze het wel over eens waren: de zes verhuizingen binnen IJsselstein en de vakanties samen naar verre exotische bestemmingen.
Hun gouden huwelijksgeheim: "We laten elkaar vrij, we zijn geen 'ANWB-stel' en we houden van elkaar."

Meer berichten