Foto:
De duurzaamste column

Ontdekkingstocht

Pas verhuisd, onlangs 30 geworden, een zoontje van 1,5 jaar en vanaf begin januari 2019 vrijwilliger bij KNIJ.
Wat een inspirerende club is dat!
Inmiddels heb ik al verschillende markten bijgewoond, kerstbomen herplant en sedumdaken aangelegd. Sinds een aantal jaren heb ik namelijk het groeiend besef dat we als bewoners op deze planeet niet goed bezig zijn, je kent het wel. Ik probeer op mijn eigen manier mijn steentje bij te dragen. In ons nieuwe huis staat een flinke vriezer, daarom hebben we ons onlangs opgegeven voor 1/20 koe bij een lokale boer. Pas als er twintig deelnemers zijn wordt de koe geslacht. Fijn om te weten waar je vlees vandaan komt en dat je de lokale boer kan helpen.

Ik besef dat we niet goed bezig zijn met onze aarde

Ook hoop ik zo spoedig mogelijk onze tuin te ‘ontstenen’ en te vergroenen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een boom(pje) – want zo groot is de tuin nou ook weer niet – en een lekkere druif bij de pergola. Een regenton en een trampoline mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Het liefst wil ik meer eetbaars uit te tuin, dus ik ben ook op zoek naar een moestuinbak.
Ik kijk er trouwens ook naar uit om weer verse appelmoes te maken van de appels uit de openbare boomgaard. Bizar dat je naar de supermarkt gaat om appels en peren te kopen terwijl je ze gewoon om de hoek kan plukken toch? Ik weet dat er veel verschillende soorten openbaar fruit in IJsselstein zijn en ik weet ook waar je de boomgaarden kan vinden. Alleen weet ik nooit zo goed wanneer welke appels rijp zijn voor de pluk. De mede KNIJ-ers kunnen mij hier vast bij helpen. Zo hoop ik elke keer te leren wat betere keuzes zijn. Op welke manier draag jij je steentje bij?

Shannon Hoeflaken

KlimaatneutraalIJsselstein.nl

Meer berichten