Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein Lopik

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties. Deze week 1-10-2020 schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

- Handjehelpen zoekt vrijwilligers voor o.a.:

- Wandelen in het bos met een meneer (79)

- Hardlopen met een jongen (15)

- Iets gezelligs doen met een mevrouw (90)

- Kletsen over koetjes en kalfjes met een mevrouw (79)

- Langs gaan bij een meneer (82)

- Taaloefeningen met een jongen (8)

VoorleesExpress Lek en IJssel zoekt:

Coördinator

Wilt u bijdragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen in IJsselstein? Bibliotheek Lek & IJssel zoekt voor de VoorleesExpress vrijwillige coördinatoren die talent hebben voor coaching en organiseren. Wat doet u als coördinator VoorleesExpress? Als coördinator begeleidt u een half jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. U vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. U bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer gaat u drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen ontvangt u trainingen en workshops. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 tot 80 uur.

Voorlezer

Binnen de VoorleesExpress vinden kinderen, ouders en vrijwilligers elkaar boven een mooi boek. Dat levert niet alleen bijzondere ontmoetingen op, maar is vooral een stimulans om spelenderwijs de taalvaardigheid te vergroten van kinderen en hun ouders. Twintig weken lang komt een vaste (vrijwillige) voorlezer thuis bij gezinnen met kinderen (2 tot 8 jaar) om het voorleesritueel te introduceren. Op laagdrempelige wijze biedt de voorlezer ouders handvatten om het (voor)lezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar:

Via de website  www.vwijl.nl

Per mail: info@vwijl.nl

·         Bezoekadres en openingstijden:Bibliotheek  Lek & IJsselOvertoom 7, 3401 BK IJsselstein Aanwezig:  woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur De kinderclub Telefonisch: 06-52292057 of 030-6887030

Meer berichten