Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein Lopik

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties. Deze week 8-10-2020 schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

Stichting Eetbaar IJsselstein zoekt:

Tuinier(ster) Hooghe Camp tuin

De Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp ligt op het terrein van Mariënstein, bij de serviceappartementen van de Hooghe Camp, langs de Groene Dijk. Deze cirkelvormige tuin met stoere pergola van boomstammen heeft 12 kleine tuinvakken waarin (vergeten) groenten, kruiden, klein fruit, eetbare bloemen en sierbloemen worden gekweekt. Midden in de tuin is een terras met 16 zitplaatsen waar men van de tuin kan genieten. Het terras is altijd open. Als er vrijwilligers aanwezig zijn dan schenken zij gratis kruidenthee voor bezoekers.

Tuinier(ster)s Historische Kruidentuin bij Walkade

Vindt u het leuk om samen biologisch te tuinieren in tuinen met vergeten groenten, kruiden, eetbare bloemen en fruitstruiken? Eetbaar IJsselstein onderhoudt de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen, bij Walkade 8 het trapje naar beneden. De tuin ligt tussen de stadsgracht en de stadswal en doet mee met het Vlinderpad Nieuwpoort en is een van de 18 pareltjes van de audiotour Stadswandeling IJsselstein. Het is een openbare tuin waar veel inwoners en bezoekers van IJsselstein van genieten.

Gastvrouwen/-heren bij activiteiten

Eetbaar IJsselstein organiseert kleine en grotere activiteiten in de tuinen, in het openbaar groen en om de stichting te promoten. Voorbeeld van activiteiten: Stekjesmarkten, thee in de tuin, groen café, tuinuitjes voor ouderen, appels plukken en een proeverij.

Stichting Pulse zoekt:

Voorzitter & secretaris Wijktuin Achterveld-Groenvliet

De voorzitter geeft leiding aan de organisatie van de Wijktuin Achterveld-Groenvliet in nauwe samenspraak met de kerngroep van de Wijktuin. De voorzitter geeft blijk van maatschappelijke betrokkenheid. Affiniteit met tuinieren wordt op prijs gesteld.

De secretaris verzorgt de nieuwsbrief van de Wijktuin, de correspondentie, de vriendenlijst, de agenda en het verslag van de kerngroep wijktuin. Gevoel voor tuinieren wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk.

Vrijwilliger Taalinloop IJsselstein

Wilt u mensen helpen hun lees-, schrijf- en/of spreekvaardigheid te verbeteren? Heeft u gevoel voor taal, bent u zelfstandig, sensitief en enthousiast? Wilt u wekelijks een eigen groepje begeleiden op dinsdagavond? Dan zoeken we u!

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar:

Via de website www.vwijl.nl

Per mail: info@vwijl.nl

·         Bezoekadres en openingstijden:Bibliotheek Lek & IJsselOvertoom 7, 3401 BK IJsselstein Aanwezig: woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur De kinderclub Telefonisch: 06-52292057 of 030-6887030

Meer berichten