Marktondernemers willen terug naar de binnenstad

IJSSELSTEIN - De marktondernemers kunnen niet wachten om met hun kramen terug te keren van het Podium naar de binnenstad. Sinds juni dragen ze al plannen en oplossingen aan bij de gemeente, maar zonder resultaat. 

De terugkeerdatum verschuift steeds, net als de veiligheidseisen om coronabesmetting te voorkomen. Toch hopen de marktondernemers op 23 oktober. “Het tijdelijke Podium is eigenlijk niet meer geschikt door de veranderende weersomstandigheden. Er is geen beschutting, onvoldoende verlichting en stormankers ontbreken.” De ondernemers trachten te voldoen aan de steeds strengere eisen: “Een zigzagopstelling, kleinere kramen, meer afstand; het is allemaal uitgetekend en ingediend. Maar steeds is er weer iets niet in orde en duurt het overleg voort. En dat terwijl er minder besmettingen in de openlucht zijn en extra bescherming met mondkapjes ook een optie is.” Ook de mogelijkheid van winterterrassen kan een belemmering worden. De gemeente staat daar positief tegenover, maar wat dat voor de markt betekent is nog onduidelijk.”
De gemeente laat weten regelmatig overleg te voeren met alle betrokken partijen in de binnenstad en alle wettelijke gezondheids- en veiligheidseisen in acht te nemen. Dat geldt ook voor winterterrassen, die verplaatsbaar moeten zijn. Een definitief besluit over de terugkeer van de markt naar de binnenstad wordt snel verwacht.Meer berichten