Foto:

Complotten

Deze week stond een wildvreemde meneer voor mijn deur. Hij belde aan en informeerde naar buren die verhuisd waren. Voordat hij wegliep keek hij me glimlachend aan en zei: “Ik heb deze week uw column gemist.” Ik vertelde hem naar waarheid: “Die staat deze week op pagina 16.” Later dacht ik na; mijn column stond ook al meermalen op pagina 5 en niet op pagina 3, zoals gebruikelijk. Zou ik soms door een organisatie tegengewerkt worden? Wist die meneer er misschien meer vanaf en vroeg hij naar de bekende weg om mij uit te lokken?

Er zit een luchtje aan; ik geloof niet in toeval

Onlangs kreeg ik een appje van een vriend met het verzoek om een code terug te sturen; meteen gewist natuurlijk. Mijn e-mail wordt trouwens ook steeds trager. Weliswaar heb ik nog Windows 7 op mijn computer, maar ik vertrouw het toch niet.
Ik geloof niet in toeval. Enkele jaren geleden hadden we een burgemeester die Patrick heette. Na een interimperiode kregen we een burgemeester met dezélfde voornaam! Hoeveel burgemeesters heten Patrick? En dan krijgen wij er toevallig twéé na elkaar in IJsselstein; daar móét een luchtje aan zitten. Nu is er weinig op de Patricken aan te merken, maar dát is nou juist zo verdacht!
In bestuurders die blunderen en daarna sorry zeggen, zoals koning Free Willy en minister Grappenhaus heb ik veel meer vertrouwen. Maar wat dacht je van Ineke van Gent? Een aardige mevrouw, oud-Kamerlid voor Groen Links en nu burgemeester van Schiermonnikoog. Het hele land wordt overspoeld door corona, maar op Schiermonnikoog is het aantal besmettingen verwaarloosbaar. Als dáár geen luchtje aan zit... Misschien is corona wel één groot complot om échte complotten te verhullen.
En voor columnisten met onzinnige complottheorieën moet je al helemaal uitkijken...

de ijsselsteinse column | rinus verweij

Meer berichten