<p>Velen hebben extra behoefte aan een lichtpuntje en gezelligheid. Daarom hebben de ondernemers in de binnenstad de feestverlichting iets eerder dan andere jaren laten ophangen. (Foto: Lysette Verwegen)</p>

Velen hebben extra behoefte aan een lichtpuntje en gezelligheid. Daarom hebben de ondernemers in de binnenstad de feestverlichting iets eerder dan andere jaren laten ophangen. (Foto: Lysette Verwegen)

(Foto: )

Ondernemers houden de binnenstad gezellig én veilig

De feestverlichting in de binnenstad brandt. “Een lichtpuntje in deze letterlijk en figuurlijk donkere tijden. Maar samen met de klanten willen de ondernemers het ook veilig houden.

IJSSELSTEIN - De feestelijke decembermaand begint vroeg in dit jaar. Veel mensen hebben door de coronabeperkingen en donker wordende dagen behoefte aan gezelligheid. Net als de ondernemers in de binnenstad, die het nu ook niet makkelijk hebben. "We vinden het fijn als iedereen in een gezellige sfeer én veilig kan shoppen. Gelukkig snappen de klanten dat.” Bij de ingang van de winkels worden duidelijke aanwijzingen gegeven en overal staan ontsmettingsmiddelen. Er zijn mondkapjes voor wie dit vergeten is en overal is voldoende afstand mogelijk. "En mocht het even niet lukken, dan lossen we dat samen met de klant op. Het is van belang dat iedereen zich veilig voelt en toch nog rustig boodschappen kan doen in deze bizarre tijd.” Voor wie niet zelf op pad kan of wil: de meeste ondernemers bezorgen ook thuis. Via de website van de ondernemers of na een telefoontje kan de klant bestellen en aankopen thuis laten bezorgen. Een extra service voor wie nog vragen heeft over veilig shoppen in de binnenstad: "Bel dan (030) 6874129. Want lokaal kopen moet ook veilig kopen zijn”.

Meer berichten