<p>Na lang wachten is de eerste paal van kindcentrum De Minstreel aan de Touwlaan dan toch de grond in gegaan. (Foto: Martijn Steue)</p>

Na lang wachten is de eerste paal van kindcentrum De Minstreel aan de Touwlaan dan toch de grond in gegaan. (Foto: Martijn Steue)

(Foto: Martijn Steue)

Bouw nieuw Kindcentrum De Minstreel eindelijk in gang

Na lang wachten is de eerste paal van kindcentrum De Minstreel aan de Touwlaan de grond in gegaan. Hiermee is de bouw gestart van een prachtig nieuw kindcentrum voor de school die is ontstaan door de fusie van de Fatima- en de Nicolaasschool.

IJsselstein - Het gebouw zal niet alleen bestaan uit leslokalen, maar ook een open ruimte met een vast podium voor onder meer presentaties en toneel- en musicalvoorstellingen. Ook voorziet het kindcentrum in een handvaardigheids-, ICT- en Doe-lokaal, een dakterras én vier zogenaamde leefwerelden waar de kinderen kunnen leren. BLOS Kinderopvang zal er VSO, BSO en ook dagopvang aanbieden.

Het boren van deze eerste paal op maandag 19 oktober betekende een eind aan een lange aanloopperiode. Vleermuizen, asbest, vergunningen, veel heeft voor vertraging en tegenslag gezorgd. Vooralsnog staat de oplevering van het nieuwe gebouw nu gepland voor oktober 2021. Eerder was gehoopt op het voorjaar van 2021.
De naam De Minstreel, naar Fulco de Minstreel, is bedacht door leerlingen van de Fatimaschool en past bij de omgeving waarin het kindcentrum komt te staan, de historische kasteeltoren aan de Touw- en Kasteellaan.

Meer berichten