<p>De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein betreurt dat mensen door een verkeerd gevoel van schaamte geen beroep doen op haar hulp. &#39;&#39;Dus stap over de drempel.&quot; (Ingezonden foto)</p>

De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein betreurt dat mensen door een verkeerd gevoel van schaamte geen beroep doen op haar hulp. ''Dus stap over de drempel." (Ingezonden foto)

(Foto: )

Stap over de drempel van de Voedselbank

IJsselstein / Nieuwegein - Veel mensen, waaronder met name kleine zelfstandigen en mensen met een tijdelijk contract, alleenstaand of met een gezin, zitten in deze tijd extra in de hoek waar de klappen vallen. 

Soms kan er niet eens elke dag een fatsoenlijke maaltijd op tafel komen. De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein vindt het jammer dat zij door een verkeerd gevoel van schaamte geen beroep doen op haar hulp en roept op: stap over de drempel!

De Voedselbank ondersteunt iedereen die, om welke reden dan ook, met minder dan een fatsoenlijk leefgeld moet rondkomen. Privacy staat hoog in het vaandel. Natuurlijk is het nodig dat de financiële situatie wordt bekeken, maar dit gebeurt onder strikte voorwaarden. Mensen kunnen zich zelf melden.

Elke vrijdagochtend biedt de Voedselbank een gevarieerd pakket aan, waarbij ook rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld vegetarisch eten of andere wensen. Dankzij giften van supermarkten, bedrijven, kerken, particulieren en volkstuinen is er elke week een voedzaam pakket. Door samenwerking met Stichting Jarige Job krijgen de kinderen voor hun verjaardag een mooi pakket waardoor zij ook op school kunnen trakteren en een feestelijke dag hebben. 

‘’Het is jammer dat er onnodig voedseltekort is bij mensen die het nu moeilijk hebben, dus neem contact op via tel. 06-52852814.’’ 

Zie ook: www.voedselbanknieuwegein.nl

Meer berichten