<p>De diakenen van de Protestantse Kerken in Lopik-dorp staan klaar om de bloemen te bezorgen als blijk van verbondenheid. Coronaproof natuurlijk. (Foto: Anco Bruinius)&nbsp;</p>

De diakenen van de Protestantse Kerken in Lopik-dorp staan klaar om de bloemen te bezorgen als blijk van verbondenheid. Coronaproof natuurlijk. (Foto: Anco Bruinius) 

(Foto: Anco Bruinius)

Kerken zetten bewoners De Lentehof in de bloemen

Lopik heeft er een appartementencomplex bij voor senioren, gebouwd op een stuk grond aan de Burgemeester Schumanlaan, ten westen van het gemeentehuis. Alle appartementen zijn nu bewoond. En dat bracht de kerken op een idee.

Lopik - Het appartementencomplex kreeg de naam De Lentehof en is door de coronacrisis gefaseerd opgeleverd. Enkele weken geleden was het laatste appartement gereed en nu zijn alle appartementen bewoond. Dit bracht de Protestantse Kerken in Lopik-dorp op het idee om de bewoners een bos bloemen aan te bieden als blijk van verbondenheid. Een woordvoeder zei: ''Als kerken zijn we aanwezig in de samenleving van ons dorp. De Bijbel is ons kompas en we willen helpen waar nodig is.''
Vertegenwoordigers van de diaconieën hebben een plan gemaakt en uitgewerkt. Zo zijn ze bewust naar een winkel in het eigen dorp gegaan, bloemenshop 4 Roses aan de Rolafweg Noord 42. Daar hebben de diakenen veertig bossen bloemen besteld. De bloemenshop heeft zelf een deel van de kosten gesponsord, wat de kerken zeer konden waarderen. Zaterdag 17 oktober was het zover. De bloemen werden opgehaald en door de diakenen corona proof bezorgd bij de bewoners. Ze waren blij verrast door dit gebaar.

Meer berichten