<p>In Lopik wordt hard gewerkt aan de leesvaardigheid van kinderen. Daarom is kinderboekenschrijver Ruben Prins op vier basisscholen in Lopik geweest. (Foto: P. Sijpkes) &nbsp;</p>

In Lopik wordt hard gewerkt aan de leesvaardigheid van kinderen. Daarom is kinderboekenschrijver Ruben Prins op vier basisscholen in Lopik geweest. (Foto: P. Sijpkes)  

(Foto: P.Sijpkes)

Schoolbezoek Ruben Prins zet kinderen aan tot lezen

In Lopik wordt hard gewerkt aan leesvaardigheid bij de scholen. Daarom is kinderboekenschrijver Ruben Prins op vier basisscholen in Lopik geweest.

Lopik - Klassen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen Zomergaard, Eben Haëzer, De Nieuwe Wiel en De Regenboog hebben een maand lang als voorbereiding met hun leerkrachten gewerkt aan het lesprogramma ‘Leesgeheimen’ van stichting De Schoolschrijver. Ze krijgen digibordlessen vol boekentips en schrijfopdrachten om zelf aan de slag te gaan. Tijdens de vierde en laatste les, op 15 oktober, is Ruben Prins hoogstpersoonlijk voor de klas komen staan. Zijn enthousiasme en passie voor boeken kwam goed over en de leerlingen hebben veel geleerd over zowel lezen als schrijven.

Ruben Prins is schrijver van jeugd- en kinderboeken. Hij debuteerde in 2005 bij uitgeverij Leopold met de jeugdthriller Onder het donkere water. Hij schrijft verhalen voor verschillende leeftijden: van peuters tot en met pubers. Op dit moment heeft hij bijna dertig titels op zijn naam staan. Daarnaast is hij ruim 10 jaar schrijfdocent geweest.
Het afsluitende schrijversbezoek was voor de meeste kinderen een bijzondere ervaring die hun plezier in lezen nog eens extra stimuleert.

Meer berichten