Carnavalsverenigingen spreken af: geen feesten

Het heeft geen zin om tijdens carnaval je heil te zoeken in omliggende plaatsen. Nergens zijn grote optochten, officiële carnavalsbijeenkomsten en grootse feesten. De carnavalsverenigingen en - organisaties van Montfoort, Oudewater, IJsselstein en Harmelen hebben dat met elkaar afgesproken.

IJsselstein/Regio -  Op initiatief van Les Boutonniers in Montfoort zijn de IJsselsteinse Karnavalsorganisatie KOIJ, de Oudewaterse Blauwbaadjes en de Harmelense Kwakbollen overeengekomen om het komende carnavalsseizoen kleinschalig en verantwoord te vieren.

Vorige week week is traditioneel op de 11e van de 11e het carnavalsseizoen van start gegaan. Carnavalsverenigingen maken tijdens officiële zittingen en feestavonden hun Prins of Slotheer bekend. Helaas is dit jaar alles anders. Alle verenigingen hebben daarom een aantal veilige activiteiten uitgewerkt voor komend seizoen.
Dat varieert van online carnavaleske livestreams om het boegbeeld of Slotheer bekend te maken en foto’s van carnaval uit voorgaande jaren op posterformaat langs de route tot het uitgeven van een carnavalskrant of een winactie voor het mooiste carnavalesk versierde huis of tuin. ‘’Zo houden we in een jaar dat er geen optochten zijn en geen feesten worden gehouden carnaval toch in leven’’, zegt Erik Jan van Zwieten van de KOIJ.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden