Logo zenderstreeknieuws.nl


Voor vijftien deelnemers van WijkLeerbedrijf IJsselstein was het groot feest.
Voor vijftien deelnemers van WijkLeerbedrijf IJsselstein was het groot feest. (Foto: klikklak.nu)

Harde werkers blij met welverdiend MBO-diploma

IJsselstein - Voor vijftien deelnemers van WijkLeerbedrijf IJsselstein was het groot feest. Tijdens een officiële diploma-uitreiking hebben zij hun welverdiende MBO niveau 1 diploma in ontvangst mogen nemen.

Na een leerzaam jaar met een lesdag en 16 uur stage per week hebben zij hun opleiding met succes afgerond. Vanzelf ging het niet. Sinds februari vorig jaar hebben zij veel geleerd op het gebied van Nederlandse taal, rekenen, loopbaan- en burgerschap en praktische vaardigheden met betrekking tot de zorg. Daarnaast zijn de deelnemers gegroeid in zelfvertrouwen, communicatie, sociale vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel en persoonlijke ontwikkeling.

De komende periode zullen nog twee deelnemers hun MBO-diploma halen.

Van deze groep hebben acht deelnemers inmiddels een contract getekend bij een zorg- en welzijnsinstelling. Zes stromen er door MBO niveau 2 opleiding Dienstverlening.

Het WijkLeerbedrijf IJsselstein is gestart in februari 2016. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen de hulp en ondersteuning die zij nodig hebben en de deelnemers doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats.

Het WijkLeerbedrijf is gevestigd in Woon- en zorgcentrum Ewoud. De geboden hulp is informeel, dat wil zeggen dat het hulp is die ook door een familielid, buren of vrienden gegeven kan worden. Het WijkLeerbedrijf voorziet in een behoefte omdat niet iedereen kan terugvallen op naaste buren of familieleden. Het WijkLeerbedrijf IJsselstein is er op deze manier voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp goed kan gebruiken? Neem dan contact op via  tel. 06-33435390 of ijsselstein@wijkleerbedrijf.nl. 

Reageer als eerste
Meer berichten