Tekenaar Frits van Loenen hoopt op winst in stripbattle StripGlossy


<p>Frits van Loenen op zijn werkplek met de StripGlossy waarin hij meedoet aan de battle. Thema is De TV-Kantine. Vandaar op de cover presentator én gastredacteur van dit nummer Carlo Boszhard. (Eigen foto).</p>

Frits van Loenen op zijn werkplek met de StripGlossy waarin hij meedoet aan de battle. Thema is De TV-Kantine. Vandaar op de cover presentator én gastredacteur van dit nummer Carlo Boszhard. (Eigen foto).

(Foto:)

Tekenaar Frits van Loenen hoopt op winst in stripbattle StripGlossy

Het is al weer 30 jaar geleden dat de typisch IJsselsteinse strip ‘De Apenluiders’ van de geboren en getogen IJsselsteiner Frits van Loenen wekelijks verscheen in de streekkrant. Nu doet hij mee aan een stripbattle in het magazine StripGlossy.

IJsselstein - Van Loenen tekende indertijd zijn Apenluiders voor de carnavalsvereniging. Na het afronden verscheen het als stripboekje, dat jarenlang verkrijgbaar is geweest bij de toenmalige VVV. In 2003 begon Van Loenen voor zichzelf, om te tekenen voor een kindermagazine en losse opdrachten. Er kwamen vier stripalbums uit voort en vorig jaar nog een puzzel- en Kijkplatenboek. Toen volgde ook de uitnodiging om mee te doen aan een stripbattle voor StripGlossy, een magazine gemaakt door professionele tekenaars dat ook nieuw talent uitdaagt. Het thema van deze battle is ‘De TV-Kantine’. Van Loenen ziet als een mijlpaal om erkenning te krijgen in de stripwereld, ook omdat stripland België erbij betrokken is.
Het is een strijd tussen drie tekenaars die met stemmen via de site beslecht wordt. De uiteindelijke winnaar krijg een beker en mag een jaar voor het blad werken. Van Loenen hoopt ver te komen, dus help hem op weg via

StripGlossy.nl

Meer berichten