Hoe energiezuinig zijn woningen in IJsselstein?

Hoe energiezuinig zijn woningen in IJsselstein?

IJsselstein - Woningen in IJsselstein hebben een relatief laag energieverbruik, dat blijkt uit onderzoek van www.energielabelprijzen.nl dat de gegevens van Klimaatmonitor Nederland analyseerde. Op dit moment heeft 47,7% van de woningen een geldig energielabel. Daarvan beschikt 75,6% over een “groen” label (A, B of C). Dat is meer dan het landelijke gemiddelde van 70%.

Op dit moment heeft 75,6% van de woningen in IJsselstein een groen energielabel. Dat betekent dat deze woningen beschikken over een label A, B of C. Deze woningen hebben een redelijk tot zeer laag energieverbruik dankzij een zuinige HR-ketel, goede isolatie en eventueel zonnepanelen. Landelijk gezien heeft 70% van de woningen een groen energielabel. Hiermee scoort IJsselstein beter ten opzichte van de rest van Nederland. 2.017 woningen (29,4%) hebben zelfs het meest zuinige energielabel A, landelijk is dat 24%. Het meest voorkomende energielabel in IJsselstein is label A (en A+ ++). 84 woningen (1%) hebben het meest onzuinige energielabel G, landelijk gezien is dat 4%.

Vanaf 2008 is het definitief energielabel verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Per 1 januari 2021 is de methode waarop het energielabel bepaald wordt gewijzigd. Dit houdt in dat woningeigenaren vanaf dit jaar een afspraak moeten maken met een energieadviseur.

Bron:https://www.energielabelprijzen.nl  

Meer berichten