Maandag 8 februari geen afvalinzameling; dinsdag onzeker

Maandag 8 februari geen afvalinzameling; dinsdag onzeker

IJsselstein - Afgelopen weekend is er veel sneeuw gevallen en inmiddels zijn de medewerkers van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) al meer dan 24 uur bezig de wegen begaanbaar te houden. Elke ploeg is inmiddels 12 uur in de weer en de straten blijven besneeuwd en glad. 

Vanwege het weekend en de avondklok is er minder verkeer op de weg en daardoor is het strooizout op sommige plekken niet goed ingereden. Vanwege deze winterse omstandigheden haalt RMN op maandag 8 februari dan ook geen afval op. 


‘’Aangezien wij de strooiploegen van afgelopen weekend hun (verplichte) rust moeten geven, zetten wij morgen, maandag 8 februari, onze medewerkers van de inzameling ook in op de gladheid en sneeuwbestrijding. Zo zorgen wij ervoor dat de wegen weer begaanbaar en veilig worden. Dit betekent dat er morgen geen medewerkers beschikbaar zijn om containers te legen. U hoeft uw container dan ook niet aan de weg te zetten.’’

Op de hoogte blijven

Maandagmiddag bekijkt RMN of de afvalinzameling op dinsdag wel door kan gaan. Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is nog onduidelijk of er een vervangende dag komt waarop de containers wel geleegd worden. Meer informatie volgt later. 

Meer berichten