Jongerenkieswijzer met aansprekende thema’s

Regio Utrecht - “Jongeren zijn nog steeds de grootste groep niet-stemmers. Tegelijkertijd zakt het Nederlands onderwijs steeds verder weg op de internationale ranglijsten, is er sprake van een groeiend tekort aan stageplaatsen, neemt de kansenongelijkheid toe en is het vinden van een betaalbare woning bijna onmogelijk. Kortom: jongeren moeten gaan stemmen. 

Maar hoe vind je de weg in een oerwoud van ingewikkelde verkiezingsprogramma’s, geschreven in vaak onbegrijpelijke taal? Via de Jongerenkieswijzer. Aan de hand van 15 stellingen wordt duidelijk wat je te winnen of te verliezen hebt bij de keuze om wel of niet te gaan stemmen.”

De Jongerenkieswijzer is te vinden op www.jongerenkieswijzer.nl. “Dit is de kieswijzer voor en door jongeren met aansprekende thema’s en stellingen die direct invloed hebben op jongeren, ook voor de jongeren die geen directe affiniteit hebben met de politiek.” De Jongerenkieswijzer is een initiatief van IZI Solutions en NJR (Nationale Jeugdraad).

De eerste keer dat de Jongerenkieswijzer is gelanceerd was tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. “Het hoogtepunt was is in 2017, toen hebben in totaal ruim 350.000 jongeren de Jongerenkieswijzer gebruikt om erachter te komen welke partij het best bij ze past.”

Dit keer gaan de stellingen over onderwijs, arbeid, inclusie, zorg, duurzaamheid en huisvesting.

Meer berichten