Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto:
De duurzaamste column

Energiecadeautje

Landelijk hebben veel gemeenten subsidie aangevraagd voor energiebesparende maatregelen voor eigenaren van koopwoningen. Ook IJsselstein doet mee aan deze Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Volgend jaar is er een landelijke vervolgsubsidie zodat ook huurwoningen kunnen meedoen. En er is genoeg vraag naar. 

Vanuit KNIJ hebben we ook ons steentje bijgedragen aan de uitvoering van het project. Diverse vrijwillige energieambassadeurs hebben gratis ledlampen uitgedeeld en via de kranten is bekendheid gegeven aan de mogelijkheid om een gratis ledlamp of radiatorfolie aan te vragen.

Veel enthousiaste reacties en leuke verhalen

De energieambassadeurs komen met leuke verhalen terug; inwoners zijn verbaasd dat het écht gratis is. En er komen positieve gesprekken uit voort - omdat de gever een bekende buurvrouw, kennis of buurtgenoot is - en nieuwsgierigheid naar meer mogelijkheden. En er is meer dan deze producten. In de begeleidende brief staat informatie voor wie meer wil weten over energiebesparing, zoals het goed waterzijdig inregelen van de cv of gratis advies van het energieloket. Kijk maar eens op KNIJ.nl/actueel wat er allemaal mogelijk is. Het is leuk te merken hoe het sneeuwbaleffect werkt. Diverse politieke partijen doen ook mee; GroenLinks knalt met 150 ledlampen, de PvdA met 50 ledlampen en D66 promoot de aanmelding via social media. Voor woningeigenaren die de berichtgeving over de actie gemist hebben en alsnog een gratis energiebesparend product zouden willen ontvangen, hebben we nog een gelegenheid kunnen creëren. Bij natuurvoedingswinkel Biomonkie in de Doelenstraat is het mogelijk nog tot eind maart gratis radiatorfolie te ontvangen. Bespaart ook weer energie. En ja: het is écht gratis.


Ivon Vrolijk
KlimaatneutraalIJsselstein.nl


de duurzaamste column

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden