Foto:

IJsselsteinse huisartsen gestart met vaccineren

IJsselstein - Vrijwel alle huisartsen in IJsselstein zijn begonnen met het vaccineren van een selectie van hun patiënten. 

Eerder werden de alleroudsten al gevaccineerd door de GGD en werden patiënten in verpleeg- en verzorgingshuizen thuis bezocht door teams van de huisartsenpost. Nu was het de beurt aan de 63- en 64-jarigen, mensen met ernstig overgewicht (BMI boven 40) en mensen met het syndroom van Down. Zij krijgen het vaccin van AstraZeneca.
In sporthal De Oever konden de praktijken in twee dagen tijd ruim 1000 mensen de mogelijkheid bieden om hun vaccinatie te halen. Een logistieke uitdaging die zij gezamenlijk zijn aangegaan met daarbij de onmisbare ondersteuning van de apotheken in IJsselstein, de gemeente en enkele lokale ondernemers. ‘’Door deze prettige samenwerking kan teruggekeken worden op uitstekend verlopen dagen. Toekomstige vaccinatiedagen gaan wij dan ook vol vertrouwen tegemoet!’’

Voor de laatste informatie over het vaccinatieprogramma verwijzen de huisartsen graag naar de website van de rijksoverheid -  www.rijksoverheid.nl/coronavaccinatie - en de website van de eigen huisarts. Mensen krijgen vanzelf een oproep op het moment dat zij aan de beurt zijn volgens het landelijke vaccinatieprogramma. De huisartsen hopen dat zoveel mogelijk inwoners van IJsselstein zich laten vaccineren om zo snel mogelijk te zorgen voor minder besmettingen en ziekenhuisopnames.

Meer berichten