Logo zenderstreeknieuws.nl


<p>Ondernemers Jaap Schimmel, Marcel Schalkwijk, Frits Mulder en eventmanager Judith de Bruin zijn blij met het succes van de spaaractie voor de voordeelcheque.</p>

Ondernemers Jaap Schimmel, Marcel Schalkwijk, Frits Mulder en eventmanager Judith de Bruin zijn blij met het succes van de spaaractie voor de voordeelcheque.

(Foto: Lysette Verwegen)

Plus heeft al tienduizend voordeelcheques uitgereikt

Midden in de coronapandemie zette Jaap Schimmel de slogan ‘Wees loyaal, koop lokaal’ kracht bij met de spaaractie in zijn Plus-supermarkten voor voordeelcheques. Een jaar later zijn al tienduizend cheques uitgereikt.

IJSSELSTEIN - Een vol boekje koopzegels, waarde 4 euro, levert bij Plus vijftig procent rendement op: 6 euro. Maar wie besluit het volle boekje in te ruilen voor een voordeelcheque - te besteden bij ondernemers in de binnenstad - heeft met 8 euro honderd procent rendement. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. “Da’s meer rendement dan bij de banken of in bitcoins”, lacht ondernemer Marcel Schalkwijk. Schimmel bedacht de actie, die voorlopig doorgaat, als steun voor de binnenstadondernemers, die het niet makkelijk hadden. “En voor de horeca, want ook daar kunnen de voordeelcheques worden ingeleverd”, aldus Schimmel. Ondernemer Frits Mulder vindt de actie een mooie samenwerking tussen supermarkt en binnenstad: “En dat voor een supermarkt die nota bene buiten de binnenstad is gevestigd.” Ruim vijftig ondernemers nemen de cheques in. “De cheques zijn bijna een IJsselsteins betaalmiddel.” “En die waarde laat je niet in de keukenla liggen”, lacht eventmanager Judith de Bruin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden