Logo zenderstreeknieuws.nl


Berry Heijn en Wil van Doorn van het IJsselsteins Zeemanskoor, op samen op de foto met Aap Stein. (Foto: Stichting Pulse)
Berry Heijn en Wil van Doorn van het IJsselsteins Zeemanskoor, op samen op de foto met Aap Stein. (Foto: Stichting Pulse)
Aap Stein

Aap Stein in zee met het IJsselsteins Zeemanskoor

De stoere zeemanslieden van het IJsselsteins Zeemanskoor gaven zaterdag 19 maart voor de achtste keer een uitverkocht benefietconcert in samenwerking met Theater Pantalone.

Op het moment dat Aap Stein in gesprek is met Berry Heijn, bestuurslid van het zeemanskoor, en Wil van Doorn, lid van het koor en initiatiefnemer van het benefietconcert, moet het optreden nog plaatsvinden. Inmiddels heeft Stein vernomen dat de teller ten behoeve van Alpe d'HuZes/KWF-fonds op 2.300 euro staat, onder andere door kaartverkoop, de loterij en een royale schenking. Een muzikale prestatie voor het goede doel om trots op te zijn!
In 2003 begon het allemaal. Een eenvoudig oproepje in de krant voor het formeren van een koor. Veertien jaar later telt het IJsselsteins Zeemanskoor maar liefst 42 mannen, twee vrouwen, vijf bestuursleden, twee accordeons, een basgitaar, een keyboard en een grote trom.

"We komen één keer in de week met een vaste kern bij elkaar om te repeteren en treden gemiddeld 10 à 15 keer per jaar op'', vertelt Berry Heijn. ''Ons uitgangspunt is gezelligheid, samen Hollandse en anderstalige liederen zingen en een sociale ontmoetingsplek creëren."

Is zingen ook jouw hobby en wil je graag een keer meedoen? Kijk dan voor meer informatie op www.ijsselsteinszeemanskoor.nl.


Aap Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Mooie verhalen, vergeten locaties en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein! Stuur hem een e-mail via redactie@onsijsselstein.nl. Stein is ook te volgen op www.facebook.com/aap.stein

Aap Stein is een idee van Pulse, in samenwerking met Zenderstreeknieuws

Reageer als eerste
Meer berichten