Logo zenderstreeknieuws.nl


Leesconsulente Liesbeth Versteeg en jeugdverpleegkundige Noëlle Stoter legden uit dat er ook veilige en goedgekeurde apps en websites voor peuters zijn. (Foto: Pulse)
Leesconsulente Liesbeth Versteeg en jeugdverpleegkundige Noëlle Stoter legden uit dat er ook veilige en goedgekeurde apps en websites voor peuters zijn. (Foto: Pulse)
Aap Stein

Aap Stein leert bij: over veilig internet voor ukkies

Het Oudercafé MOOIJ - Meer Ouders Ontmoeten in IJsselstein - behandelt elke eerste vrijdag van de maand in de bibliotheek een ander thema over opvoeden. De afgelopen keer ging het over tablets, apps en andere digitale middelen waar baby's en peuters toegang tot hebben. Hoe ga je daar als ouder mee om? Stein wilde het weten.

Liesbeth Versteeg, leesconsulente voor 0- tot 12-jarigen, is de organisator, maar deze keer ook gast. Samen met jeugdverpleegkundige Noëlle Stoter van de GGD stond zij ouders bij in het kiezen uit de vele digitale prentenboeken, apps en beste opvoedmethodes voor het kind. Het ging over het plezier, maar óók het gevaar van internettoegang voor peuters. Want hoewel er veel educatieve apps en websites bestaan, moeten ouders uitkijken voor de valkuilen. Daarom liet Liesbeth verantwoorde methodes zien die boeken met de tablet combineren.

Deze apps en websites zijn veilig, onafhankelijk beoordeeld en aanbevolen en te zien op de site www.bibliotheek.nl/apps.

De ochtend was onderdeel van de landelijke Media Ukkie-dagen waarin aandacht voor mediagebruik in de opvoeding centraal stond.
Het volgende oudercafé, op 5 mei van 10.00 tot 11.30 uur, gaat over 'Met gebaren praten met je kindje'. Te gast is dan Linda Veldman, docent Baby- en kindergebaar. Deelname is gratis.

Stein is op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Mooie verhalen en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein! Stuur een e-mail naar redactie@onsijsselstein.nl . Stein is ook te volgen op Facebook Aap Stein.
 

Aap Stein is een idee van Stichting Pulse in samenwerking met Zenderstreeknieuws.

Reageer als eerste
Meer berichten