Logo zenderstreeknieuws.nl


 (Foto: archief Lysette Verwegen)
(Foto: archief Lysette Verwegen)

Verslagenheid na overlijden koninklijk paard Bontfire

IJsselstein - Bontfire, het 'koninklijke paard' is niet meer. Uit een medische keuring, uitgevoerd door de Universiteitskliniek voor Paarden van de Universiteit Utrecht, is gebleken dat Bontfire diverse chronische orthopedische problemen heeft met als gevolg chronische pijn. De kliniek heeft daarom moeten adviseren Bontfire in te laten slapen.

Bontfire is het paard dat Koning Willem-Alexander traditiegetrouw kreeg aangeboden tijdens het bezoek van het Koningspaar aan IJsselstein in 2013. Het Koningspaar schonk Bontfire vervolgens aan het Woonzorgcentrum Ewoud, waar hij uiteindelijk in september vorig jaar zijn plekje kreeg in de aangepaste dierenweide. Helaas bleken de omstandigheden ondanks de aanpassingen nog verre van optimaal, zodat de mogelijkheid werd onderzocht Bontfire elders onder te brengen om hem zo voldoende vrije beweging en gezelschap van andere paarden of pony's te geven 

Hiervoor was het noodzakelijk dat Bontfire de helaas negatief uitgevallen medische keuring onderging.

De verslagenheid bij Ewoud en het team van de vrijwilligers rond Bontfire is groot. Niemand had dit aan zien komen. Het bestuur van Ewoud denkt nog na over een blijvende, tastbare herinnering aan Bontfire.

Reageer als eerste
Meer berichten