Logo zenderstreeknieuws.nl


Wethouder Spelt gaf – met leden van het Klankbord Benschop en de Werkgroep Behoud Lopikerwaard het startsein voor behoud van de witte bruggen en leuntjes. Foto: Richard de Bruin
Wethouder Spelt gaf – met leden van het Klankbord Benschop en de Werkgroep Behoud Lopikerwaard het startsein voor behoud van de witte bruggen en leuntjes. Foto: Richard de Bruin

Benschop ijvert voor behoud witte bruggen

Benschop - - Het Klankbord Benschop en de Werkgroep Behoud Lopikerwaard (WBL) hebben de handen ineen geslagen voor het behoud van de karakteristieke witte bruggen en leuntjes over de wetering. Wethouder Spelt gaf vorige week het startschot voor de actie op de brug bij De Zuivelmakers aan het Benedeneind NZ 322.

Wie denkt aan Benschop, denkt al snel aan de prachtige boerderijen, het mooie dorpsplein en de karakteristieke witte bruggen en leuntjes over de wetering. De staat van een aantal bruggen en leuntjes is echter dusdanig, dat de brug bij Snellenburg al is gesloopt en dat binnenkort twee bruggen moeten worden vervangen. Om onderhoudskosten te besparen heeft de gemeente Lopik aangegeven te kiezen voor ongeverfde hardhouten bruggen.

Uit gesprekken van het Klankbord Benschop met inwoners blijkt dat zij de uitstraling van de witte bruggen graag behouden. Daarom zoekt het Klankbord in samenwerking met de WBL – die zich inzet voor versterking van het karakter van de Lopikerwaard – naar mogelijkheden om de nieuwe bruggen te voorzien van witte leuningen en bestaande bruggen en leuntjes te onderhouden. De gemeente stelt materiaal beschikbaar voor schoonmaak en schilderen.

Vrijwilligers die willen helpen kunnen bellen met Marco Buitelaar, tel. 06-42916424 of Wim Boesten, tel. 06-46220106. Kijk ook op: www.klankbordbenschop.nl en www.wbl-web.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten