Logo zenderstreeknieuws.nl


Corrie Manschot en Nico van Sijl overhandigen de cheque aan team Stampertjes: Wil van Doorn, Linda Baars en William en Caroline Zomer. Foto: Lysette Verwegen
Corrie Manschot en Nico van Sijl overhandigen de cheque aan team Stampertjes: Wil van Doorn, Linda Baars en William en Caroline Zomer. Foto: Lysette Verwegen

Team Stampertjes geeft nooit op

IJsselstein -Nico van Sijl gaf al meerdere malen namens de Pulse Bingo een cheque aan goede doelen. Een korte, feestelijke gebeurtenis. Ditmaal ging de cheque van duizend euro naar het IJsselsteinse Team Stampertjes, dat op 1 juni meedoet aan de Alpe d'HuZes. Het werd een overhandiging met een lach en een traan en een verhaal.

Linda Baars doet op 1 juni voor het vijfde jaar mee aan het evenement waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto 'Opgeven is geen optie' op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d'Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. "Ik heb mijn moeder en andere familieleden verloren aan kanker." Dat hakte erin. "Ik voelde me zo onmachtig, want zelfs met mijn werkervaring in de zorg kon ik niets doen. Toen ik de Alpe d'HuZes zag wilde ik erheen. Toen had ik wel het gevoel iets te kunnen doen: geld inzamelen. Want dit geld doet ertoe." Het werd een bijzondere ervaring. "De saamhorigheid, omdat je samen loopt te strijden om het doel te behalen. Maar ook omdat je veel mensen leert kennen. Vreemden worden vrienden." En de emoties: "Die arm om je heen als je het even slecht hebt. Maar ook samen lachen."
Het derde jaar ging ze driemaal de berg op: "De derde maal voor mijn collega William, die net gehoord had dat hij kanker had. Het was warm en ik dacht echt: opgeven is geen optie. Al moet ik op mijn knieën voor hem de berg op."

Collega William Zomer (54) is inmiddels ploeggenoot. Toen Linda terugkwam wilde hij mee, ondanks zijn gezondheidstoestand. Dat gebeurde in 2016. "Ik kom uit een sportfamilie. Op vechtlust en emotie heb ik het gedaan. Steeds met de gedachte: mij krijgen ze niet kapot." Echtgenote Caroline besloot ook mee te lopen. "Het is echt niet alleen emotioneel: er wordt gezwoegd en ook veel gelachen." Het paar werd verrast door hun zoon. "Ineens stond hij daar in bocht twee en riep 'Hee ouwe, loop eens door', gevolgd door een schouderklop. Geweldig. Hij had ook 2.500 euro ingezameld."

Wil van Doorn is in 2010 al eens bij de Alpe d'HuZes geweest. Met het IJsselsteins Zeemanskoor organiseert hij al een aantal jaren een benefiet voor het evenement. "Elke deelnemer moet minimaal 2.500 euro sponsoring meebrengen. Met de bingocheque en de opbrengst van het Zeemanskoor van 1.300 euro hebben we het streefbedrag bijna bij elkaar. Maar we gaan door, net als op de berg." En dat weet William, want hij voert al lopend een dubbel gevecht. Met zijn Caroline aan zijn zijde.

Kijk ook op: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/stampertjes.

Reageer als eerste
Meer berichten