Logo zenderstreeknieuws.nl


Trekvogel-leerlingen planten met wethouder Van den Berg de eerste scheuten. (Foto: Lysette Verwegen)
Trekvogel-leerlingen planten met wethouder Van den Berg de eerste scheuten. (Foto: Lysette Verwegen)

Verwilderde Kasteeltuin opgesierd met wilgenkunst

IJsselstein - Leerlingen van De Trekvogel hebben in de nog braakliggende Kasteeltuin de aanzet gegeven tot een wilgenkunstwerk. Onder leiding van beeldend buitenkunstenaar Ludy Feyen werden de eerste wilgenscheuten in een cirkel geplant.

In Museum IJsselstein loopt momenteel het erfgoed scholenproject 'Teenschillen voor de kost'. Meer dan 400 leerlingen uit de groepen 7 bezoeken tot eind mei het museum om kennis op te doen over oude beroepen die voortkomen uit de IJsselsteinse griendcultuur, zoals: manden- en hoepmaken en teenschillen.
Als aanvulling op het project en gecombineerd met de komende zomerexpositie 'Eigentijds vlechtwerk bij MIJ' gaan alle leerlingen met kunstenaar Ludy Feyen meewerken aan een grote installatie van wilgentenen in de Kasteeltuin. Feyen laat zich inspireren door de natuur en het huidige – ietwat verwilderde – terrein. De leerlingen werken een schetsopdracht van Feyen uit om met wilgentenen en ander materiaal hun deel van het kunstwerk te maken. Feyen maakt tenslotte van alle kunstwerken één groot kunstwerk dat past in de omgeving. Het resultaat zal op woensdag 28 juni onthuld worden en tot 17 september onderdeel zijn van de zomerexpositie van het museum.
Op termijn zal het kunstwerk verdwijnen als de aanleg van het Kasteelpark begint. Het park wordt naar verwachting in 2018 geopend.

Reageer als eerste
Meer berichten