Logo zenderstreeknieuws.nl


IJsselsteinse zwemt in challenge tegen spierziekte DVN

IJsselstein - Joke de Bruijn uit IJsselstein doet mee met de landelijke `Het zit in MEI Challenge` van het Prinses Beatrix Spierfonds. Joke gaat vrijdag 19 mei in een kwartier tijd zoveel mogelijk baantjes zwemmen in het zwembad de Hooghe Waerd. Een unieke presentatie voor Joke die zelf de spierziekte dunnevezelneuropathie heeft, ook wel DVN genoemd. Joke wil met haar actie geld ophalen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, bestemd voor onderzoek naar haar spierziekte DVN.

Dunnevezelneuropathie (DVN) is een spierziekte die nog niet zo lang wordt herkend. Iemand met DVN heeft brandende, prikkelende of schietende pijn, gevoelsstoornissen, zoals verminderd gevoel voor kou en warmte, hartkloppingen en maag-darmklachten. Normaal functioneren is niet of bijna niet meer mogelijk.

Ondanks haar ernstige spierziekte gaat Joke (62) graag de uitdaging aan en laat ze zien wat er in haar zit. "Mijn spierziekte heeft mijn leven en het leven van mijn gezin en familie totaal op zijn kop gezet. Ik was druk met mijn gezin, werk en sport. Tot ik in 2001 allerlei klachten kreeg waardoor er van druk zijn weinig meer overbleef. Pas in 2015 kreeg ik de diagnose DVN die inmiddels door mijn hele lichaam zit. Van mijn tenen tot mijn kruin pijn, pijn en nog eens pijn. Wat zou het mooi zijn als dit met de juiste medicatie kan stoppen. Maar zover is het jammer genoeg nog niet.''

Zeer gelukkig is zij met de medewerking van zwembad de Hooghe Waerd, Michael van Hees. Op 19 mei mag zij een half uur het zwembad lenen om haar challenge uit te voeren. Via sociale media heeft zij veel mensen bereikt die haar wilden steunen met een donatie. En bij Li.La bloemen en Primera Achterveld kreeg zij de gelegenheid een zogenaamde Spierpot neer te mogen zetten waar mensen een kleine bijdrage in kunnen doen. Op dit manier heeft zij al heel wat geld ingezameld. Op dit moment staat de teller op € 1.510,=.

Natuurlijk is dit lang niet genoeg. Mensen kunnen Joke steunen door naar de website www.hetzitinmei.nl/jokel te gaan en daar haar actie ondersteunen.

Reageer als eerste
Meer berichten