Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Buurtbusvereniging WIJ 505
Foto: Buurtbusvereniging WIJ 505

Buurtbus zoekt nieuwe chauffeurs

IJsselstein / Lopik - Buurtbusvereniging WIJ 505 is op zoek naar enthousiaste collega-chauffeurs (m/v) die op vrijwillige basis de buurtbus rijden. Van de chauffeurs wordt verwacht dat zij eens per week beschikbaar zijn om een dienst van 4 à 5 uur te rijden.

Lijn 505, de buurtbus Woerden-IJsselstein, is sinds 12 december 2016 aangevuld met een nieuw traject IJsselstein-Montfoort (lijn 504). De uitbreiding met lijn 504 heeft tot gevolg dat er meer bussen tegelijk rijden. Dat betekent dat er meer chauffeurs nodig zijn. Door de uitbreiding met lijn 504 zal het aantal passagiers in 2017 naar verwachting toenemen tot bijna 60.000 in totaal.

De exploitatie van de buurtbus valt onder verantwoordelijkheid van openbaar vervoersmaatschappij Syntus.

De route
De buurtbus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.20 tot 19.40 uur en op zaterdag tussen 8.30 en 18.40 uur. De te rijden route is: Woerden, Papekop, Oudewater, Polsbroekerdam, Polsbroek, Schoonhoven, Cabauw, Lopik, Uitweg, Lopikerkapel, IJsselstein, Benschop, Montfoort of andersom.

Vereisten
De chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs-B. Ze zijn klantgericht en beschikken over de vaardigheid om een bus met maximaal 8 passagiers veilig te besturen. Om naar het opstappunt in Montfoort te kunnen komen is eigen vervoer noodzakelijk. Een medische ARBO-keuring is een onderdeel van de selectieprocedure.

Belangstelling?
Heeft u belangstelling of kent u iemand in uw omgeving die interesse heeft? Bel dan met de voorzitter van Buurtbusvereniging WIJ-505, Gé de Gunst, telefoon 06-22 14 07 52 of mail naar: gedegunst@hetnet.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten