Logo zenderstreeknieuws.nl


Kampioenen

VVIJ meiden onder 13 pakken titel in hoofdklasse

Op een lente-achtige donderdagavond is VVIJ MO13-1 door een 0-3 overwinning bij Hertha ongeslagen kampioen geworden in de hoofdklasse. Een topprestatie van dit team in de hoogste regionen van het meidenvoetbal.

VVIJ had genoeg aan een gelijkspel om de titel binnen te halen, maar daar ga je natuurlijk niet op spelen. Met frank en vrij aanvallend spel moest de tegenstander bestreden worden en dat lukte, zoals zo vaak dit seizoen, met vlag en wimpel.

Eerste helft

VVIJ begon sterk aan de wedstrijd en drukte de thuisploeg direct terug op eigen helft en was het wachten op de eerste treffer. Chayenne was na 2 minuten al gevaarlijk met een schot maar deze miste de juiste precisie. Paar minuten later kon de keepster van Hertha een voorzet van Hafida maar ternauwernood onderscheppen voordat Iris de bal kon binnen tikken. Hertha kwam maar sporadisch over de eigen helft, maar VVIJ moest waakzaam blijven voor de snelle spitsen. In de 15e minuut kwamen ze voor de 1e keer gevaarlijk door maar stond het vizier gelukkig te hoog afgesteld en vloog de bal over het doel waar Yente stond geposteerd.

4 Minuten later ontplofte het stadion van Hertha. Chayenne gaf een strakke voorzet vanaf de rechterkant en deze werd knap gecontroleerd door Hafida in het overvolle strafschopgebied. Ze nam de bal een stap mee en knalde de bal daarna hoog en hard in de lange hoek, 0-1.

VVIJ ging door waar het mee bezig was, op zoek naar meer doelpunten om aan alle onzekerheid een eind te maken. Kim v M had de 2-0 op haar linker pantoffel, toen ze een hoekschop in 1 keer uit de lucht binnen wilde schieten. De keepster stond helaas op de goede plek en pakte de bal.

6 Minuten voor de rust scoorde de roodzwarte brigade de 2-0. Een mooi steekpasje van Hafida werd op waarde geschat door Lisanne en zij kon net voor de uitgelopen keeper haar grote teen van haar rechtervoet er tegen aan zetten en de bal in het verlaten doel tikken. Met deze stand gingen de teams ook de rust in.

Tweede helft

Hertha begon met verse krachten en nieuwe moed aan de tweede helft, maar al snel werd duidelijk dat de VVIJ meiden geen enkele medewerking wilde verlenen om het nog een spannende tweede helft te laten zijn.

De achterhoede had goed het oog op de snelheid voorin bij de tegenstander, zodat het meeste gevaar werd verijdeld. Evenals in de eerste helft was het wachten op meer doelpunten. Kansen stapelden zich op. Lisanne tikte een vrije trap er bijna in, een schot van Kim v M werd gestopt door de keepster en Iris probeerde de keepster te verassen in de korte hoek, maar de bal weigerde voor alsnog de 3e keer het doel in te gaan.

Het duurde tot 10 minuten in de tweede helft voordat deze toch viel. Hafida kreeg de bal aangespeeld aan de rechterkant van het 16 meter gebied, nam de bal mee zodoende ruimte makend voor haar dodelijke rechter en schoot de bal vervolgens hard en zuiver in de lange hoek, 0-3.

De wedstrijd was hiermee natuurlijk beslist en had VVIJ nog kansen op een nog hogere score. Kiki schoot nog naast en ook Anika had nog een mogelijkheid om te scoren toen ze alleen op de keepster kon afgaan maar de bal aan de verkeerde kant van de paal schoot. Na 1 minuutje blessuretijd floot de piepjonge scheids voor het einde van de wedstrijd en kon VVIJ het kampioenschap gaan vieren.

Een echte teamprestatie waarin de meiden veel voor elkaar over hebben. Dit samen met de ruim aanwezige kwaliteiten maken dit team moeilijk te kloppen. Van harte gefeliciteerd toppers: Yente, Bente, Yelda, Rowin, Kim vd L, Chayenne, Sam, Lisanne, Kim v M, Iris, Kiki, Anika, Hafida en Isabella.

VVIJ MO13-1 bestaat louter uit top speelsters:
Yente, de keepster die het vertikt om een bal door te laten en de minst gepasseerde doelvrouw is in de hoofdklasse.

Een ijzeren achterhoede die geen muis doorlaat met Yelda, Rowin, Bente, Kiki en Kim. Geen enkele aanvaller heeft het naar haar zin in de wedstrijden tegen deze muur van verdedigende kwaliteiten.

Het middenveld is de belangrijke schakel tussen verdediging en aanval. Finesse, inzicht, box to box speelsters en hardheid. Het is allemaal aanwezig bij Sam, Isabella, Chayenne en Iris.

De voorhoede speelt waar het moet spelen, dicht bij het doel van de tegenstander. Vele verdedigers hebben voeten en handen te kort om deze aanvalsmachine in toom te houden. Snelheid, doelgerichtheid en slimheid zijn de eigenschappen die deze aanval angst inboezemt met Lisanne, Hafida, Kim van M en Anika.

Om dit zooitje ongeregeld in de hand te houden kan het niet anders dan er een sterke technische staf en begeleiding aan het roer staat. Alle respect en waardering voor Seyfedin en Marcel voor het opnieuw tot stand brengen van dit mooie succes en leuke seizoen. Ook de in grote getale meereisde supporters weer bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun dit hele seizoen.

En een speciaal en groot dank je wel aan onze sponsors Seventytoo, Poelen Montage en Bodybow healthcare!

Als toetje van dit seizoen staat er nog iets moois op het programma en gaan de meiden strijden voor het Nederlands Kampioenschap op 3 juni in Leeuwarden bij Blauw Wit’34. Een mooie krachtmeting met teams uit andere regionen van het land.

verslag: Edwin van der Lans
foto's: Barbara van Wijk van Brievingh

Reageer als eerste
Meer berichten