Logo zenderstreeknieuws.nl


Hans en Christien van den Hoven. Een bijzonder echtpaar dat zich al jaren inzet voor de enige scootmobielclub in IJsselstein: Ank Last. (Foto: Pulse)
Hans en Christien van den Hoven. Een bijzonder echtpaar dat zich al jaren inzet voor de enige scootmobielclub in IJsselstein: Ank Last. (Foto: Pulse)
Aap Stein

Aap Stein toert mee met de scootmobielclub

Deze keer praat Aap Stein met Hans en Christien van den Hoven. Een bijzonder echtpaar dat zich al jaren belangeloos inzet voor de enige scootmobielclub in IJsselstein: Ank Last.

Als begeleider en fondsenwerver draagt Hans al twee jaar gedreven bij aan het scootplezier van de vaste leden. Ondersteund door zijn partner Christien en door mede-begeleider Nico van Schie organiseren zij elke eerste dinsdag van de maand van april tot en met november leuke tochtjes in de omgeving van IJsselstein.
Voordat de daadwerkelijke tocht wordt gereden maken hij en Christien eerst een paar proefritjes. "We bieden tochtjes aan die heen en terug niet meer dan 30 kilometer op de teller aanslaan. Ook testen we onderweg de sanitaire stops en horecagelegenheden op hoe scootmobielvriendelijk ze zijn. Op de dag van het uitje zelf rijden we dan uit met een heel peloton leden en vijf vrijwilligers als begeleiding. We toeren een paar uurtjes en drinken onderweg een kopje koffie met wat lekkers. Het is altijd erg gezellig. Onze leden kijken er elke maand naar uit!".
Ook op tegenvallers, zoals lege accu's, is Hans altijd voorbereid. " Dan rijd ik met mijn Spartamet terug naar huis en haal de aanhangwagen op. Zet daar de scootmobiel op en lever deze af in IJsselstein. De rest van de club kan het tochtje dan verder uitrijden."

Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Mooie verhalen en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein in een e-mail naar redactie@onsijsselstein.nl. Aap Stein is ook te volgen op Facebook Aap Stein.
Aap Stein is een idee van Stichting Pulse in samenwerking met Zenderstreeknieuws.

Reageer als eerste
Meer berichten