Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Cals College

Justin de lucht in dankzij leerlingen Cals

IJsselstein - Een wens van de zwaar gehandicapte Justin van Eck (21) is in vervulling gegaan: dankzij de brugklasleerlingen van het Cals College IJsselstein. Zij hebben er via een inzamelingsactie van lege flessen voor gezorgd dat Justin een helikoptervlucht kon maken.

Leerlingen deden dit als actie voor Young Impact, een organisatie die wil dat jongeren nu al beginnen om de wereld te verbeteren. ''Door deze actie hebben onze leerlingen de wereld wat beter gemaakt'', vertelt docent levensbeschouwing René Weerdenburg, tevens oud-mentor van Justin. ''Ze hebben ervaren dat je ook als jongere impact hebt en iets goeds kunt doen!'''

Het was een bijzonder geslaagde actie. ''Vele enthousiaste leerlingen en collega's waren donderdag aanwezig toen de helikopter landde en Justin werd verrast. Een onvergetelijk moment!''

Young Impact is een beweging van jongeren die nu in actie komt voor een betere wereld. Het scholenprogramma zet jongeren in hun kracht om inspiratie om te zetten in actie. Het resultaat is een challenge waarin leerlingen een probleem aan gaan pakken. Van helpen op een kinderdagverblijf, wandelen met ouderen tot het organiseren van een doneeractie voor asielzoekers: groot, klein, landelijk of lokaal.

De lessen van Impact helpen leerlingen te ontdekken wat ze willen veranderen aan de wereld en welke talenten en tools ze daarvoor kunnen inzetten. Deze lessen worden gegeven door de brugklasmentoren en de docenten levensbeschouwing.

Reageer als eerste
Meer berichten