Logo zenderstreeknieuws.nl


Kampioenen

Mike van Loveren uit IJsselstein Europees kampioen Muay Thai

Zondag 21 mei vond in Dordrecht de open Europese kampioenschappen Muay Thai plaats in de Reeweghal in Dordrecht. De 11-jarige Mike van Loveren heeft daar zijn eerste titel behaald in zijn leeftijd en gewicht klasse. En wat voor titel Europees kampioen.

Ondanks wat organisatie tegenslagen wist hij in de een na laatste gevecht om 20.45 zijn titel te bemachtigen. Zijn tegenstander, een zeer gemotiveerde vechter uit Limburg in lengte en gewicht in zijn voordeel, kon het niet winnen van Mike.

Mike traint al geruime tijd bij Chucky's Gym in Zeist 3 keer in de week. Met veel gast trainingen bij andere gym's zoals Rene Sports in Wijk bij Duurstede en The Colusseum in Utrecht en clinics in Amsterdam met Remi Bonjasky en Nicky Holzken. Hij heeft zelfs voor een training zijn bonte avond op kamp gemist met toestemming van zijn school De Tandem in IJsselstein. Zijn trainers Fred Slingerland en Henry van de Veer en Robin Schuring zien in Mike een talent.

Zijn vader Richard van Loveren, zijn motivator en chauffeur, kon zijn tranen niet bedwingen omdat hij weet hoeveel passie Mike in zijn sport heeft en dat met 11 jaar. Mike gaat nu weer trainen voor zijn volgende wedstrijd.

Reageer als eerste
Meer berichten