Logo zenderstreeknieuws.nl


Hans Bennes vertelt vol passie dat iedereen mee kan doen, man en vrouw, jong en oud. (Foto: Stichting Pulse)
Hans Bennes vertelt vol passie dat iedereen mee kan doen, man en vrouw, jong en oud. (Foto: Stichting Pulse)
Aap Stein

Aap Stein speelt een potje boules met Hans Bennes

IJsselstein - De zon schijnt en de temperatuur buiten is aangenaam. Dat betekent dat het weer tijd is voor jeu de boules! Het lijkt Aap Stein wel leuk en hij wil hier het fijne van weten.

Sinds kort kan men bij De Oase het spel met de boule op de Jeu De Boules Baan De Hooghe Camp spelen. Voor de doorgewinterde speler zijn de termen petanque, bouchon, tête-à-tête en doublette gesneden koek. Voor de beginner nog even wennen maar al snel heeft men de kneepjes en de spelregels van het spel onder de knie. Dankzij het initiatief van Hans Bennes om de oude baan nieuw leven in te blazen ligt deze er weer mooi bij én is die ook bespeelbaar.

Hans vertelt vol passie dat iedereen mee kan doen, man en vrouw, jong en oud! “Je hoeft je niet vantevoren op te geven. Het spel wordt iedere keer aangepast aan het aantal deelnemers zodat iedereen kan spelen en je niet lang hoeft te wachten voordat je aan de beurt bent. Tijdens het spel doe ik zelf niet mee, ik begeleid de activiteit en zorg daarnaast dat de baan altijd netjes is aangeharkt.”

Kom gezellig naar de Jeu De Boules Baan De Hooghe Camp aan de Benschopperweg 342 waar u vanaf 13.30 uur iedere maandag-en donderdagmiddag gratis een sportief potje kunt jeu de boulen. Vanwege zijn gezondheids-problemen is Hans op zoek naar vrijwilligers die hem op maandag kunnen ondersteunen. Zodat het jeu de boulen op die dag ook door kan gaan. Vindt u het leuk om mee te helpen met het organiseren van deze activiteit? Neem dan voor meer informatie contact op met Hans Bennes per e-mail op: Hans-toos@hotmail.com.

Aap Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Bijvoorbeeld mooie verhalen, vergeten of verborgen locaties en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein! Stuur een e-mail naar redactie@onsijsselstein.nl of neem contact op. Aap Stein is ook te volgen op www.facebook.com/aap.stein

Aap Stein is een idee van Stichting Pulse in samenwerking met Zenderstreeknieuws.

Waar komt Aap Stein ook alweer vandaan?
Stein stamt af van het verhaal waarom IJsselsteiners apenluiers zijn. Hij is namelijk het achter, achter, achter, achterneefje van aap Kees, voor wie per ongeluk de klokken werden geluid. Aap Kees hoorde bij knecht Kees en toen hun dood met elkaar verward werd, luidden de IJsselsteiners de klokken voor een aap, in plaats van voor hun geliefde knecht Kees.

Reageer als eerste
Meer berichten