Logo zenderstreeknieuws.nl


Kersenseizoen weer van start

Het kersenseizoen is weer van start bij kersenboomgaard De Fruitwaard in Jaarsveld. We kunnen weer volop genieten van de juweeltjes uit de Lopikerwaard. Door het warme voorjaar start het seizoen dit jaar eerder dan anders. Toch was het de afgelopen week even spannend voor kersentelers. Harde wind en regen zorgden voor schade in de kersenboomgaard. Ook in Jaarsveld bij fruitteler Arie Stigter moesten regendoeken gerepareerd worden. Inmiddels is alles hersteld en is de familie klaar voor het nieuwe kersenseizoen.

Om het kersenseizoen langer te laten duren, teelt fruitteler Stigter vroege, middelvroege en late kersensoorten. De oogst wordt geheel handmatig uitgevoerd. De grote klus wordt geklaard met hulp van enthousiaste scholieren, studenten en 65-plussers uit de regio.

Arie Stigter: "In 2000 zijn we in Jaarsveld begonnen met kersenteelt en hiermee werd een traditie in een prachtig gebied hersteld. De Jaarsveldse kersen blijken ieder jaar weer een toeristische trekpleister in het Groene Hart. Voor vele ouderen is kersen eten een herinnering aan vroeger." Naast kersen worden er in de boomgaard ook aardbeien, pruimen, appels en peren geteeld.

Een bezoekje aan de Fruitwaard kan dit seizoen nóg leuker worden, want vanaf begin juli komt de mobiele Theeschenkerij de Watertanden van Caroline Berendsen naar de Fruitwaard. Van donderdag tot en met zaterdag is het mogelijk om te genieten van koffie, sap, zelfgebakken taarten, lunches, hapjes of een high tea. Leuk om te combineren met een bezoekje aan de boomgaard.

Reageer als eerste
Meer berichten