Logo zenderstreeknieuws.nl

Praat mee en geef uw mening over IJsselstein

IJsselstein - Hoe vindt u dat de gemeente IJsselstein haar taken vervult? Op dit moment onderzoekt de gemeente haar bestuur en bestuurlijk taken. Dit gebeurt in de vorm van een bestuurskrachtmeting, uitgevoerd door adviesbureau Berenschot. In het collegeprogramma is in 2014 vastgelegd dat we in deze collegeperiode een evaluatie houden en kijken hoe de gemeente haar bestuurlijke werk doet.

Enkele vragen die bij het onderzoek aan de orde komen zijn: Wat zijn de ambities van de gemeente? Voor welke maatschappelijke opgaven staan we? En heeft de gemeente voldoende bestuurskracht om dit te verwezenlijken?

Bewonersbijeenkomst
Belangrijk in dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom wordt er – naast gesprekken met de regio, ondernemers en maatschappelijke organisaties – een algemene bewonersbijeenkomst georganiseerd. Dit gesprek met de inwoners helpt de gemeenteraad een nog beter beeld te krijgen van de belangrijkste thema's in IJsselstein.

We vragen graag uw inbreng omdat u als inwoner de kwaliteit van ons bestuur het beste kunt beoordelen en weet wat IJsselstein nodig heeft.

Hoe kunt u meepraten?
Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over het onderzoek, én gaan we met u in gesprek. Door te werken met stellingen en stemkastjes wordt duidelijk welke thema's bewoners belangrijk vinden.

Waar en wanneer?
De bewonersavond vindt plaats op woensdag 28 juni in het Fulcotheater (Overtoomzaal)
De bijeenkomst start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente: www.ijsselstein.nl

En daarna?
Na de bewonersbijeenkomst wordt een rapport opgesteld waarin alle gesprekken, meningen en opinies zo goed mogelijk zijn verwerkt. Na de zomer behandelt de gemeenteraad het rapport en volgt besluitvorming over de aanbevelingen over de bestuurskracht van IJsselstein.

Helpt u ook mee aan het onderzoek en het versterken van de gemeente IJsselstein?
Graag zien wij u tijdens deze bewonersbijeenkomst om uw ideeën te horen

Reageer als eerste
Meer berichten