Logo zenderstreeknieuws.nl


Organisatoren Maurits Eissens, Rob Moen, Irwin Hunter (links) en Hek Karelse, Wilbert Pompe en Linda Hunter namen een klein voorproefje. (Foto: Lysette Verwegen)
Organisatoren Maurits Eissens, Rob Moen, Irwin Hunter (links) en Hek Karelse, Wilbert Pompe en Linda Hunter namen een klein voorproefje. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Gezellig zomers Eten in 't Wit aan één lange tafel

IJsselstein - Het wordt het klapstuk van het jubileumfeest 100 Jaar Lions: Eten in 't wit. Op zaterdag 24 juni, als de zomer net is begonnen, wordt in de Benschopper- en Utrechtsestraat één lange tafel van 180 meter in het wit gedekt die plaats biedt aan 400 mensen. Allemaal in het wit gekleed. Om gezellig te eten, te drinken en te kletsen. Het recept voor een unieke onvergetelijke zomeravond.

De voorbereidingen zijn maanden geleden al gestart en aan alles is gedacht. "Alleen het weer kunnen we niet regelen, maar we hebben een alternatieve locatie achter de hand", vertellen de organisatoren. Oorspronkelijk zou ook de buitenlocatie geheim zijn. "Maar dat is met zoveel deelnemers en voorbereidingen niet mogelijk. Vandaar dat we hebben gekozen voor een unieke locatie: midden in de stad." De mannen van de Lions, met versterking van Linda Hunter voor 'the female touch', zien het helemaal voor zich. "Iedereen in het wit gekleed, gezellig etend en drinkend. De perfecte ontmoeting." De witte kleding: "Lekker zomers, en iedereen heeft wel iets wits in de kast hangen."
In tegenstelling tot de andere jubileumevenementen is aan Eten in 't wit geen goed doel verbonden. "Het goede doel is dat we mensen uit IJsselstein en omgeving samenbrengen. Waar kan dat beter dan aan tafel?"

Om 19.00 uur lopen alle deelnemers vanaf de Overtoom achter Fulco's Regionaal Mannenkoor door de Benschopperpoort naar de tafels. "Alle deelnemers hebben een voor- en hoofdgerecht bij zich voor het aantal mensen waarmee ze deelnemen." Om zelf op te eten of te delen met disgenoten. "Het hoeven geen hoogstandjes te zijn. Alles mag; van quiche tot pasta, salade en tapas. Drinken kan worden meegenomen, maar is ook ter plekke te koop."
De 34 Lions zorgen met aanhang voor de hele organisatie aan tafel. "De aankleding, peper en zout, olie en ook brood, bloemen en nagerecht zijn met plaatselijke ondernemers geregeld. Zij waren ook enthousiast." Ook aan entertainment is gedacht: "We hebben een gitarist en accordeonist voor de muzikale begeleiding en mindhacker Marc Woods gaat langs de tafel. Voor de kinderen is er een knutseltent." En bij succes? "Dan is herhaling niet uitgesloten."

Deelname aan Eten in 't wit kost 5 euro per persoon. Kinderen tot 2 jaar nemen gratis deel. Voor servies en bestek wordt gezorgd. Voor e-tickets en meer informatie: www.lionsijsselstein.nl/eteninwit. In verband met de ruimte is het aantal deelnemers beperkt.

Reageer als eerste
Meer berichten