Logo zenderstreeknieuws.nl


Het Kursusproject is in afwachting van Leo én veel cursisten. (Foto: Lysette Verwegen)
Het Kursusproject is in afwachting van Leo én veel cursisten. (Foto: Lysette Verwegen)

Feestelijke start van nieuw seizoen Kursusproject

IJsselstein - De open dag van het Kursusproject IJsselstein (KPIJ) wordt weer een zomers feestje. De tent staat al opgesteld in de bibliotheek en het wachten is op Leo die de aftrap van het seizoen zal geven.

Met de slogan 'vertrouwd en vernieuwd' zette de KPIJ de afgelopen jaren een nieuwe koers uit binnen het cursusprogramma. "Vertrouwde populaire cursussen worden nog steeds gegeven, maar we hebben ook veel nieuwe, trendy en vooral korte cursussen in het programma opgenomen", aldus voorzitter Ghita van der Kraan. Het succes bleef niet uit, want het aantal cursisten – van twintig jaar tot tachtig plus – dat iets nieuws wil leren of kennis wil maken met een nieuwe hobby of vrijetijdsbesteding steeg.

Dit jaar wordt de slogan uitgebreid met Leren, ervaren en ontmoeten. "In de vorm van onze mascotte Leo, die op de open dag aanwezig zal zijn." Hij zal burgemeester Van Domburg ontvangen die de open dag opent. "Van 11.00 tot 15.00 uur zijn diverse docenten aanwezig om cursusmateriaal te laten zien en informatie te geven. Dat is ook een onderdeel van de ontmoeting die we belangrijk vinden."

Het cursusprogramma staat online op www.kpij.nl. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 17 juni, als de burgemeester om 11.00 uur in de bibliotheek aan de Overtoom de open dag opent. Wie zich inschrijft op 17 juni ontvangt vijf procent korting op de cursusprijs.

Reageer als eerste
Meer berichten