Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Lysette Verwegen

Wat je niet allemaal met techniek kunt doen

IJsselstein - De architect, werktuigbouwkundige, ICT'er en de radioloog: het zijn technische beroepen. Net zo goed als de metselaar, timmerman en kraanmachinist.

Zaterdag konden jongeren – en hun vaak net zo geïnteresseerde ouders – weer aan alle aspecten van technische beroepen snuffelen tijdens de jaarlijkse Dag van de Techniek op het Cals College.

Er werd gemetseld en gegraven, maar ook technisch geknutseld. "Zo die is voorgoed beschadigd", is het commentaar als een externe computerschijf wordt gedemonteerd om de inhoud te bekijken. De jongste deelnemer die wil lassen blijkt 8 jaar oud te zijn. "Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn", aldus de deskundige begeleider. Verderop in het technieklokaal worden technische hoogstandjes in elkaar geknutseld terwijl buiten muurtjes worden gemetseld, straatjes worden gelegd en graafmachines worden bediend. En dat alles onder het motto 'Hart voor techniek.'

De Dag van de Techniek werd voor de zesde keer georganiseerd door de stichting Vrienden van het Cals. Verschillende bedrijven uit de regio verzorgden demonstraties en workshops om jongeren en hun ouders de duizend-en-een mogelijkheden van de techniek te laten zien. En misschien een keuze te maken voor het Cals Technasium.

Reageer als eerste
Meer berichten