Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Stichting Pulse
Foto: Stichting Pulse
Aap Stein

Aap Stein geïnspireerd door Cals-leerlingen Britt en Lindsey

Vandaag is Aap Stein weer terug in de schoolbanken op het Cals College, locatie Hoge Dijk 1. Hier heeft hij een boeiend gesprek met René Weerdenburg, mede organisator van Young Impact. Én met Britt Smits en Lindsey Noot, allebei 13 jaar. Het programma Young Impact wil er graag aan bijdragen dat de jongeren leren dat als ze allemaal iets doen het uiteindelijke doel haalbaar is. Hoe groot je bijdrage ook is, het gaat om de sociale impact die je hebt. Aap Stein is ontzettend benieuwd naar hun motivatie en vraagt hun het hemd van het lijf.

De heer Weerdenburg vertelt wat de aanleiding is om mee te doen aan het scholenprogramma van Young Impact waarbij het doel is dat jongeren nu al indruk maken en niet wachten tot ze later ‘groot’ zijn. “Tijdens het vak levensbeschouwing wordt het fundament gelegd waarom het belangrijk is om wat te doen voor een ander. Als persoon of met de hele klas. De leerlingen vinden het erg fijn om voor anderen wat te kunnen betekenen.”

“Wij gaan één keer per week op donderdag naar Ewoud”, vertelt Lindsey. “Hier wandelen Britt en ik met een groep ouderen en samen duwen wij één rolstoel. Als het slecht weer is doen we spelletjes en we drinken altijd samen een kopje koffie. Het is zo mooi om te zien hoe blij de mensen dan zijn. Wij vinden dit erg leuk om te doen en blijven dit ook na het project doen.”

“Wanneer je nog twijfelt of je hieraan mee wilt doen moet je het gewoon dóén.” zegt Britt met veel enthousiasme. “Want als je eenmaal bent geweest heb je er zeker geen spijt van!”

Aap Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Bijvoorbeeld mooie verhalen, vergeten of verborgen locaties en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein! Stuur een e-mail naar redactie@onsijsselstein.nl of neem contact op. Aap Stein is ook te volgen op www.facebook.com/aap.stein

Waar komt Aap Stein ook alweer vandaan?
Stein stamt af van het verhaal waarom IJsselsteiners apenluiers zijn. Hij is namelijk het achter, achter, achter, achterneefje van aap Kees, voor wie per ongeluk de klokken werden geluid. Aap Kees hoorde bij knecht Kees en toen hun dood met elkaar verward werd, luidden de IJsselsteiners de klokken voor een aap, in plaats van voor hun geliefde knecht Kees.

Reageer als eerste
Meer berichten