Logo zenderstreeknieuws.nl


Zittend wethouder Van den Berg (l) en Bert Murk. Daarachter Nikkie Herberigs, Marlo den Haan, Tom Zoethout, Amy Stenvert, Edwin de Wit, Barbara Zwezerijnen, Angenelle Thijssen. (Foto: gemeente IJsselstein)Staand  van links naar rechts professionals en bestuurders:

Nikkie Herberigs, Marlo den Haan, Tom Zoethout, Amy Stenvert, Edwin de Wit, Barbara Zwezerijnen, Angenelle Thijssen. FOTO: gemeente IJsselstein
Zittend wethouder Van den Berg (l) en Bert Murk. Daarachter Nikkie Herberigs, Marlo den Haan, Tom Zoethout, Amy Stenvert, Edwin de Wit, Barbara Zwezerijnen, Angenelle Thijssen. (Foto: gemeente IJsselstein) Staand  van links naar rechts professionals en bestuurders: Nikkie Herberigs, Marlo den Haan, Tom Zoethout, Amy Stenvert, Edwin de Wit, Barbara Zwezerijnen, Angenelle Thijssen. FOTO: gemeente IJsselstein

Gemeente en MIJ continueren cultuureducatie en exposities

IJSSELSTEIN - Wethouder Kunst en Cultuur, Vincent van den Berg en onbezoldigd directeur Museum IJsselstein, Bert Murk hebben een nieuwe uitvoeringsovereenkomst 2017-2020 ondertekend. Hiermee leggen zij wederzijdse afspraken over cultuureducatie en het tentoonstellen en beheer van de vaste collecties vast. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking van de afgelopen jaren en hebben er vertrouwen in dat deze door de nieuwe overeenkomst worden gecontinueerd.

Stichting Museum IJsselstein exploiteert sinds 2012 het verzelfstandigde Museum IJsselstein (MIJ). Met het ondernemend bestuur, professionele staf, meer dan 80 vrijwilligers en een betrokken bedrijfs- en verenigingsleven levert MIJ een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de IJsselsteinse samenleving. Door een eigentijds wisseltentoonstellingsprogramma, continue aanbod van activiteiten en educatieve programma's is MIJ voortdurend op zoek de samenleving bij het museum te betrekken.

Reflecties

Bert Murk: "MIJ is niet alleen een museum wat laat zien en ervaren 'hoe het was', maar door reflecties van Moderne- en Hedendaagse kunstenaars ook 'hoe het is' en 'hoe het gaat worden'. MIJ is een museum voor jong en oud en heeft als missie 'het museum dat je omarmt'. Museum IJsselstein draagt het collectieve geheugen van 3000 jaar geschiedenis en 700 jaar stad uit."
Vincent van den Berg: "De Gemeente IJsselstein is blij met de wijze hoe Museum IJsselstein in de afgelopen jaren zijn plek in de samenleving heeft gevonden en is vol waardering over de professionele wijze hoe het museum met heel veel vrijwilligers wordt gerund. Daarnaast levert MIJ door de vele bezoekers van buiten IJsselstein ook een bijdrage aan de economische waarde en de naamsbekendheid van IJsselstein door het motto 'Ontmoet elkaar in IJsselstein' actief uit te dragen."

Vaste presentatie

Naast haar programma op het gebied van hedendaagse kunst en cultuur, biedt Museum IJsselstein de vaste historische presentatie '3000 jaar wonen nabij de Hollandse IJssel'. Deze expositie laat bezoekers het ontstaan van de stad en het vroegere leven beter begrijpen.

Actueel

Deze zomer presenteert Museum IJsselstein tot 17 september 'Eigentijds vervlochten met MIJ'. Een prikkelende tentoonstelling met aandacht voor de vertaalslag van het eeuwenoude vlechtambacht naar de moderne en hedendaagse kunst.

Reageer als eerste
Meer berichten