Logo zenderstreeknieuws.nl


Carla Post en Ingrid de Jong zijn druk bezig met de voorbereidingen. (Foto: Lysette Verwegen)
Carla Post en Ingrid de Jong zijn druk bezig met de voorbereidingen. (Foto: Lysette Verwegen)

Minihutten bouwen in de speeltuin voor de kleintjes

IJsselstein - De eerste 'mini-IJVO' in de Kloosterspeeltuin werd vorig jaar een daverend succes. Reden voor de Ingrid de Jong van Kinderopvang SKIJ en Carla Post van de Kloosterspeeltuin om het evenement te herhalen: op vrijdag 18 augustus van 9.30 tot 12.30 uur.

Het evenement is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar, die nog niet naar 'de grote kinderen-IJVO' mogen. "Dankzij ons evenement kunnen ze na afloop wel met hun grote broers en zusjes meepraten over hun belevenissen", vertellen Ingrid en Carla. Omdat hun activiteit niet onder de IJVO-organisatie valt is dit jaar gekozen voor de naam: Mini-huttenbouw. Er wordt wel aangehaakt bij het thema van de IJVO en is er overleg. "Ook bij ons gaat het om hutten bouwen; van kartonnen dozen en lakens die de kinderen van thuis meenemen. We volgen het IJVO-thema Circus en zingen de IJVO-liedjes. De Mini-huttenbouw is een voorloper van de IJVO."

Het succes was vorig jaar overweldigend. "We gingen uit van 60 kinderen, het werden er 350 die elk een ouder of verzorger bij zich moeten hebben, want deelname is op eigen verantwoordelijkheid." De kinderen genoten van spelletjes, toneel, de eerste beginselen van timmeren en schilderen en de zeep- en modderbaan. "Ouders houden nu niet alleen rekening met de IJVO, maar ook met de laatste Mini-huttenbouwen vrijdag."
Deelname is gratis. Inschrijven vóór 7 augustus via email skij@skij.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten