Logo zenderstreeknieuws.nl


De afbouw van de IJVO na afloop is speciaal bedoeld voor ouders en grootouders en minstens zo leuk als de IJVO is voor de kinderen. (Foto: archief IJVO Coen van Rooijen)
De afbouw van de IJVO na afloop is speciaal bedoeld voor ouders en grootouders en minstens zo leuk als de IJVO is voor de kinderen. (Foto: archief IJVO Coen van Rooijen)

Afbouw IJVO op zaterdag een feestje op zich voor ouders

IJsselstein - Goed nieuws voor ouders: de IJVO duurt niet tot en met vrijdag, maar tot en met zaterdag. En dat is voor ouders de leukste dag: kinderen zijn dan verboden op het IJVO-terrein. Vaders en moeders kunnen zich – zonder kinderen – heerlijk uitleven op de hutten, tenten en alle spullen… die opgeruimd moeten worden.

Zoals de voorbereidingen van de IJVO en de IJVO-week zelf is ook de afbouw op zaterdag een feestje op zich. Hard werken, maar minstens zo gezellig als de voorbereiding en de week. "En dat willen we ook zo houden", vertelt voorzitter Sebastiaan Weijmans. "Op zaterdag lopen er al zo'n 150 tot 200 vrijwilligers om het terrein op te ruimen. Het zou fijn zijn als die niet uit vrijwillig plichtsbesef de hele dag moeten blijven omdat de klus geklaard moet worden, terwijl het makkelijker kan met meer mensen." Samen met bestuurslid Sanne van Rossum doet hij een beroep op de ouders om mee te helpen met opruimen op zaterdag.

"Tot nu toe is het steeds gelukt, maar dat willen we graag zo houden. Veel van de vrijwilligers op zaterdag zijn ook vrijwilligers en bestuursleden die met de opbouw en de IJVO-week continu in touw zijn geweest. Zij zijn dan óp. Gelukkig hebben we hulp van een groep trouwe ouders, maar die kan best nog wat groter." Sanne: "Het zou mooi zijn als we zoveel hulp hebben dat we steeds een shift van frisse mensen hebben en iedereen maar een paar uurtjes hoeft te helpen."
Het is ook een misverstand dat de afbouw alleen maar zwaar werk is. "We beginnen al om 7.00 uur. Het demonteren van de hutten en sjouwen met hout is best zwaar, maar er is ook genoeg licht werk, zoals tenten uitruimen,klein materiaal verzamelen en meer. Vanaf 10.30 uur is er voldoende licht werk te doen. En uiteindelijk bepaalt iedereen zelf wat hij of zijn kan doen en hoe lang. We zijn al blij met elk uurtje hulp."
Een droom van het IJVO-bestuur: "Er komen 1800 kinderen naar de IJVO-week. Stel dat er van alle kinderen één ouder komt… Dan zijn we héél gelukkig en héél snel klaar. Dat wordt logistiek dan wel een uitdaging, maar die gaan we graag aan." En voor alle hulp wordt goed gezorgd: "Koffie, thee en lunch zijn vanzelfsprekend."

Voor de op- en afbouw zijn veel handen nodig. Kijk op Facebook Op- en afbouw IJVO. De afbouw start op zaterdag 19 augustus om 7.00 uur op het IJVO-terrein aan de Noord IJsseldijk. Doe mee met de 'wedstrijd' wie het eerst klaar is…

reageer als eerste
Meer berichten