Logo zenderstreeknieuws.nl


"We creëren een saamhorigheidsgevoel", vertelt Jan van Schaik. FOTO: Stichting Pulse
"We creëren een saamhorigheidsgevoel", vertelt Jan van Schaik. FOTO: Stichting Pulse
Aap Stein

Aap Stein bezoekt zorgboerderij De Achterhof'

IJsselstein - Over een paar dagen gaat Aap Stein op vakantie en dan is hij er 13 september weer. Voordat het zover is heeft hij nog één bijzonder verhaal. Over een ontzettend mooi initiatief dat 14 jaar geleden is gestart door Jan en Annie van Schaik. Vanuit een roeping gevoed en vanuit hun hart en overtuiging aangestuurd kozen zij voor het leven van zorgboer.

Samen met een team van drie enthousiaste vrijwilligers en een coördinator van Nieuwland runnen zij als activiteitenondernemers Zorgboerderij de Achterhof. Hier bieden zij drie dagen per week dagbesteding aan volwassenen met een psychische hulpvraag die geïndiceerd zijn. Aap Stein wil hier graag meer over weten en vraagt naar de motivatie van de familie Van Schaik.

"De afgelopen jaren is gebleken dat wanneer je mensen langdurig helpt, ze zelfstandiger worden. Door het aanbieden van rust, ruimte en regelmaat krijgen de deelnemers van de boerderij een positief gevoel en het gevoel dat ze er toe doen en iets toevoegen aan de maatschappij. We creëren een saamhorigheidsgevoel. Zodat mensen zin hebben om actief deel te nemen aan de groep en aan de activiteit." vertelt Jan met veel enthousiasme. "In de gerenoveerde kippenschuur, ook wel gekscherend 'Hof van Assisi' genoemd, bieden we een werkruimte aan waar iedereen lekker zijn eigen gang kan gaan met een creatieve activiteit."

En ook buiten is er genoeg te beleven. De boerderij is een ideale omgeving als je houdt van dieren en de natuur. "Je kunt lekker in de tuin werken en meehelpen met de verzorging van de boerderijdieren" vult Annie aan.

Aap Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt: redactie@onsijsselstein.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox